Speltips, Rögle – Karlskrona 23/9: Fortsätter seriens hetaste målvakt leverera?

Emil Jakobsson Publicerat: 22 september 2015

Två av säsongens nykomlingar i SHL drabbar samman under onsdagen och det är otroligt viktiga poäng på spel för båda lagen som är tippade att kriga för att undvika negativt kval till våren. 

Rögle och Karlskrona är båda tippade i botten och på pappret har de enligt mig de två sämsta lagen i SHL. Det behöver givetvis inte betyda att de är sämst men de måste spela över sin förmåga för att kunna konkurrera i SHL.

Hemmalaget Rögle stod upp bra borta mot Frölunda i premiären men en målvaktstavla precis i slutet gjorde att de förlorade med 2-1. Däremot fick de upprättning i lördags när de slog Linköping med stabila 3-0 på hemmaplan.

Det var väldigt bra tyck i lilla Lindab Arena under hemmamatchen mot Linköping och visst blir det ett vapen mot gästande Karlskrona.

– Det var en helt otrolig stämning, jag fick gåshud direkt när jag kom ut på isen. Det var helt otrolig, jag längtar redan till nästa hemmamatch, sa målvakten Oscar Dansk till Aftonbladet efter segern mot Linköping.

Dansk är faktiskt den målvakt som har bäst räddningsprocent i SHL efter två spelade omgångar trots den där jättetavlan mot Frölunda har han räddat 61 av 63 skott vilket ger en räddningsprocent på hela 96,83.

Åtta insläppta – två raka förluster

Gästande Karlskrona förlorade sin SHL-premiär hemma mot Färjestad med 1-3 och i lördags borta mot Modo hade de en 2-1-ledning i början av andra perioden men släppte sedan in fyra raka mål och förlorade tillslut matchen med 5-4. Två raka förluster med andra ord och åtta insläppta mål. Det märks på laget spel att de inte har den SHL-rutin som många andra lag besitter.

Karlskrona har faktiskt redan mött Rögle en gång den här säsongen även om det var försäsong men det slutade med en 3-1-förlust.

Visst kan Karlskrona ställa till det för Rögle men sett till den fina inledning Rögle fått på säsongen kan jag inte förstå varför Nordicbet ställer ut 2,2 för den raka ettan. De hade trots allt 1-1 borta mot Frölunda hela vägen in i slutet innan målvaktstavlan kom och nu senast slog de Linköping med stabila 3-0.

De såg ut att växa rejält med publikens stöd i ryggen och med seriens hetaste målvakt tror jag de vinner mot ett Karlskrona som förmodligen redan nu börjar ha stukat självförtroende efter två raka torsk och åtta insläppta mål.

Nordicbets odds på ettan är dessutom oproportionerligt högt om man jämför med andra bolag där de flesta betalar runt 2,05 och Redbet är nere på 1,97. Otroligt fint värde på 2,2 med andra ord. Saknar ni konto hos Nordicbet får nya kunder 1 000 kr bonus här.

Speltips:

Speltips: Rögle vinner, rak etta
Odds: 2.2 (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Kl 19:00 onsdag 23/9
TV:  cmorehockey logo  (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo tv4sport logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Rögle 2,2 nordicbet logo
Oavgjort 4,4 nordicbet logo
Karlskrona 3,1 betway logo
Över 4,5 mål 1,87 superlenny logo
Under 4,5 mål 1,91 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: