Speltips, Rögle – Skellefteå 14/10: Saknad kapten, hur påverkar det laget?

Emil Jakobsson Publicerat: 14 oktober 2015

Skellefteå AIK har inte levt upp till förväntningarna så här långt och ligger bara sjua i tabellen. Under onsdagen väntar en bortamatch mot nykomlingen Rögle och frågan är hur mycket avsaknaden av Jimmie Ericsson påverkar laget.

Skellefteå AIK har inte börjat säsongen dåligt, det är mer att man har väldigt höga krav på ett lag som varit framme i finalen under fem raka säsonger. De har vunnit fem av åtta matcher (en av segrarna kom efter straffar) men med tanke på hur starkt några andra lag inlett har de redan nu trillat fem poäng från serieledningen och de har sex lag ovanför sig i tabellen.

Det var även klasskillnad när de möte just Frölunda som toppar tabellen för elva dagar sedan, en match Skellefteå förlorade med hela 6-2.

På bortaplan har de tagit fem av tolv möjliga poäng efter förluster mot Djurgården och ovan nämnda Frölunda, en seger mot Luleå och en straffseger nu senast mot Linköping.

Lagkaptenen Jimmie Ericsson är som sagt avstängd och det ska bli intressant att se vilken effekt hans långa frånvaro får på laget. De saknar även John Norman (avstängd) samt Mattias Ritola (skadad) vilket gör att de lyfter upp en hel kedja från deras J20-lag. Dessutom verkar det som att Erik Hanses får fortsätta i målet vilket är en klar försvagning jämfört med Markus Svensson även om Hanses stod för en stabil insats nu senast mot Linköping.

Starka hemma i kompakta Lindab Arena

Nykomlingen Rögle inledde säsongen med att vinna två av de tre första matcherna men har sedan tappat en hel del och har bara vunnit en av deras fem senaste matcher. Men de är starka på hemmaplan där de vunnit två av fyra och uddamålsförlust mot Djurgården och förlust efter förlängning mot Brynäs är inga resultat att skämmas över sett till hur starkt de två lagen inlett säsongen.

Nu vänder de dessutom hem efter två raka bortamatcher och jag tror de kommer göra en bra match nu när de åter är hemma i kompakta Lindab Arena. Med hjälp av målvakten Oscar Dansk som har SHL:s näst bästa räddningsprocent (93,33%) tror jag att Rögle i alla fall kommer pressa Skellefteå och ger de goda chanser att knipa i alla fall en poäng.

Vårt spel här blir Rögle +1 till 1,76 som betyder att vi vinner om Rögle vinner eller om matchen går till förlängning och får pengarna tillbaka om Skellefteå vinner med uddamålet under ordinarie matchtid. Det krävs med andra ord en seger med minst två måls marginal för Skellefteå för att spelet ska missa och Unibet som erbjuder 1,76 sticker ut jämfört med övriga bolag där till exempel Betrally och Comeon är nere på 1,61 för samma spel.

Skellefteå har trots allt tappat poäng i tre av fyra bortamatcher den här säsongen och bara en av deras åtta matcher den här säsongen har de vunnit med en större marginal än ett mål.

Saknar ni konto hos Unibet får nya kunder 1 000 kr bonus här!

Speltips:

Speltips: Rögle +1 (pengarna tillbaka vid uddamålsförlust vid ordinarie speltid)
Odds: 1,76 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Kl 19:00 onsdag 14/10
TV:   cmorelivetva logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logotv4sport logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Rögle 3,8 unibet logo
Oavgjort 4,5 comeon logo
Skellefteå AIK 1,91 ladbrokes logo
Över 4,5 mål 1,92 betway logo
Under 4,5 mål 2,1 ladbrokes logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: