Speltips, Rögle – Västerås 26/3: På jakt efter kvittering

Emil Jakobsson Publicerat: 26 mars 2015
Rögle - Västerås 26 mars 2015
Foto: Bildbyrån

Västerås lyckades vinna nu senast och en seger borta mot Rögle skulle betyda 2-2 och en återtagen hemmaplansfördel för Västerås. En förlust och Rögle har plötsligt tre matchbollar mot Västerås i jakten på en SHL-plats. Mycket står med andra ord på spel.

Vi beskrev förra matchen mellan lagen som en riktig nyckelmatch som Västerås helt enkelt var tvungna att vinna för att ha en chans på SHL-spel nästa säsong. De stod för en relativt stabil insats och vann hemma på ABB Arena Nord med 3-0. De öppnade matchen väldigt starkt men Rögle jobbade sig in i den men sett över 60 minuter var det en rättvis seger men nu väntar som sagt en ny tuff match men den här gången på bortaplan. Orkar Västerås starta lika starkt den här gången?

Västerås målvakt Jonas Fransson var lättad efter segern nu senast.
– Man mår väldigt bra. Jag tycker att vi jobbar hårt hela tiden. jag hoppas att det ska vända. I dag kändes det bra. Vi gör en jäkla stabil insats, sa han till Viasat Hockey efter sin nolla.

Senaste mötet i Ängelholm vann Rögle med 4-3 och spelbolagen håller dem som knappa favoriter här i match fyra med tanke på hemmaplan.

Spelbolagen har rättat sig själva

Nu senast spelade vi ett värdespel när ComeOn erbjöd hela 4,3 för krysset, långt över de andra bolagen. Även om det varit jämna matcher mellan lagen hela säsongen avstår vi spelet på oavgjort när när bolagen nu har rättat sig själva och erbjuder runt 3,5-3,95 för spelet vilket är en mer korrekt bedömning enligt mig.

Vi ser däremot ett fint spelvärde i under 1,5 mål i den första perioden som betalar 1,73 gånger pengarna hos Betsafe. Under de tre matcher som spelats under kvalet har det blivit 1, 0 samt 1 mål i den första perioden. Faktum är att ingen av de sex senaste matcherna mellan lagen har haft över ett mål i den första perioden, totalt fyra mål under de sex perioderna.

Nu när matcherna är viktigare och mer står på spel spelar alla lag mer försiktigt, speciellt under inledningen. Rögle råkade göra några misstag nu senast som Västerås kunder utnyttja, de har givetvis pratat om detta inför match fyra. Västerås är samtidigt stärkta av segern nu senast och med tanke på att det är bortaplan kommer de i första hand försvara sig och man ska inte glömma att de var det laget som släppte in minst mål under grundserien.

Nollan de höll nu senast stärker målvakten Fransson och backarna som fått välbehövligt självförtroende och första perioden under 1,5 mål till 1,73 känns som ett bra spel.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Rögle 2,45 nordicbet logo 1 000 kr
Oavgjort 3,95 comeon logo 3 000 kr
Västerås 2,8 betway logo 500 kr
Under 4,5 mål 2,05 betsafe logo 1 000 kr
Över 4,5 mål 1,75 williamhill logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Under 1,5 mål i första perioden
Odds: 1,73 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsafe (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Torsdag 26/3 kl 19:00
TV:  viasathockey logoviaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Skrivet av: Thomas Mäkitalo