Speltips, Rögle – Växjö 26/2: Spel på 1×2-marknaden

Simon Pålsson Publicerat: 25 februari 2016

Sju mål borta mot Linköping senast och nu väntar ytterligare ett tufft motstånd. Kan Rögle BK rida vidare på vågen av självförtroende och köra över Växjö Lakers av bara farten?

SHL-fredagen innehåller inte mer än en match, men vi har en god känsla inför den matchen. Ett väldigt intressant Rögle BK, som tog en fin 7-6-seger mot Linköping på bortaplan senast, tar sig an ett Växjö Lakers som inte riktigt kommit upp i fas.

Visst, slutspelsdrömmen är död för Rögle BK, men laget visar med väldigt ojämna mellanrum att de faktiskt är ett lag att se upp för. När de träffar rätt i sin prestation är de sylvassa och kan slå egentligen vilket lag som helst. Lika väl kan de braka samman totalt och få 5-0 mot sig.

Tre vinster på de fyra senaste matcherna och smått galna 7-6 mot Linköping senast vittnar dock om att laget är inne i någon slags positiv trend. Just nu spelar Rögle med fart, fläkt och en stor dos motivation. Det kan räcka väldigt långt.

Växjö Lakers blandar och ger

Även om säsongen på det hela har varit klart bättre för de regerande mästarna Växjö Lakers än för Rögle BK måste det sägas att det inte riktigt går att veta var man har Växjö, åtminstone inte nu. Laget har haft en tung period de sista veckorna och vinner ungefär varannan match nu. Det är mindre än vad man har ambitionen att göra.

Visserligen har laget två raka segrar, borta mot Linköping och senast hemma mot Brynäs, men dessförinnan har de förlorat mot lag som Malmö och Örebro på bortaplan.

Inför den här matchen har Växjö det psykologiska övertaget av en 4-1-vinst senast lagen mötte varandra, då också i Ängelholm. Det mötet är inte mer än en månad gammalt, men vår känsla är att det kan vara dags för revansch.

Hos 10Bet får vi hela 3,00 gånger pengarna på den raka hemmasegern här. Det kan tyckas vågat, men med tanke på hur vass Rögle såg ut i framförallt den andra perioden senast mot Linköping måste vi passa på här. 3,00 känns hur som helst något för högt.

Speltips:

Speltips:  Rögle BK vinner (ordinarie tid)
Odds:  3,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  10Bet (Unik: 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, fredag 26/2
TV:    cmorehockey logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Rögle BK  3,00 betstarsknapp logo
Oavgjort  4,40 nordicbet logo
Växjö Lakers  2,20 betway logo
Över 4,5 mål  1,67 betsson logo
Under 4,5 mål  2,40 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: