Speltips, Roma – Juventus 2/3: Toppmöte i Serie A

Spelbloggare Publicerat: 1 mars 2015

roma juventus 2/3Ettan och tvåan i italienska Serie A inleder fotbollsveckan med en fantastiskt intressant batalj i huvudstaden – Roma mot Juventus.

Den svaga lågan som håller toppstriden vid liv kan kvävas helt och hållet under måndagen. Juventus kan utöka sitt försprång från 9 till 12 pinnar – och då kan vi redan nu förklara ”Den gamla damen” som vinnare av Scudetton för fjärde året i följd. Roma vet sina chanser som närmast obefintliga och deras största fokus i slutspurten av serien kommer bli att hålla avståndet till nackflåsande och formstarka Napoli.

Lagens formrader är närmast identiska; vinster varvas med kryss, men Juventus imponerar mer i den meningen att de är obesegrade under så pass lång period – ända sedan slutet av oktober och i 22 raka matcher.

Roma vann med 2-1 borta mot Feyenoord i EL-slutspelet senast och är således vidare till nästa fas i turneringen. En ännu mer imponerande prestation stod Juventus för i deras uddamålsseger mot Borussia Dortmund och man har fördelen inför returmötet i Tyskland.

Gästernas profilspelare Paul Pogba väntas stå över matchen, då han drabbats lårbesvär efter matchen mot Dortmund. Helt out är Andrea Pirlo som rapporteras vara borta minst en månad framöver. Roma har en välfylld skadelista, men det är främst breddspelare som tar plats på den.

Fem raka hemmakryss

3,20-3,30-2,40. Så ser 1×2-marknaden ut – och jag tycker att vi bjuds på minst en tiondel för högt odds i det oavgjorda resultatet. Finns en rad faktorer som talar för en tät och jämn tillställning.

Visst är Juventus snäppet slagkraftigare, men med avbräcken på Pirlo och eventuellt Pogba samt att man är på bortaplan jämnas skillnaderna ut någorlunda. Skulle tro, oavsett vad tränarna säger till pressen, att båda lagen är nöjda med en poäng på förhand. Att förlora vore förödande för Roma när de ska försöka hålla avståndet till Napoli och Juventus vet att de har råd att inte vinna varenda match i och med deras stora försprång.

Roma har en krysstreak på fem raka hemmamatcher i serien och Juventus två på bortaplan. Risk för trötta ben nu också med tanke på lagens Europamatcher.

Som alltid en chansning att spela på oavgjorda resultat, men 3,30 är för bra för att avstå från.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Roma 3.20 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 3,30 unibet logo 1 200 kr
Juventus 2,40 bwin logo 250 kr
Under 2,5 mål 1,70 unibet logo 1 200 kr
Över 2,5 mål 2,25 bwin logo 250 kr

 

Speltips:

Speltips: Oavgjort
Odds: 3,30 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 200 kr bonus)
Spelstopp: Måndag 20:45, 2/3
TV:  tvfyrasport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson