Speltips, Roma – Juventus 30/8: Kortlinan ligger ett snäpp för högt

Simon Pålsson Publicerat: 30 augusti 2015

Italienskt stormöte redan i den andra omgången. Att matchen är så tidigt på säsongen lär påverka matchbilden, åtminstone om vi ska gå på vår analys.

När Roma och Juventus drabbar samman får vi ofta se tuffa, lätt hatiska matcher med många tuffa närkamper, frisparkar och kort. Med tanke på att båda lagen brukar höra till toppen av tabellen är matcherna nästan alltid väldigt viktiga rent poängmässigt, men lägg där till en stor rivalitet så förstår ni varför så mycket känslor är i omlopp.

Den här säsongen har vi en känsla av att det kan bli lite annorlunda och det har att göra med matchens placering i spelschemat. Vi är alltså bara i den andra omgången och lagen ska redan mötas. Ett stormöte mellan två av väldigt få titelaspiranter redan efter en enda match är anmärkningsvärt och lär färga matchen.

Att lagen inte är vältrimmade i inledningen av säsongen har vi fått se prov på runt om i Europa den här hösten. Det tar helt enkelt några matcher innan spelet sitter där det ska, framförallt för de stora lagen har det visat sig. Juventus förlorade till exempel sin premiär hemma mot Udinese med 0-1. Roma fick 1-1 i bortamatchen mot Hellas Verona.

Lite mer försiktigt i det här skedet

Just att vi bara är snart bara två matcher in i säsongen gör att matchen mellan Roma och Juventus troligen får en lite annan karaktär. Spelarna, supportrarna och klubbarna är förstås taggade till tusen ändå, men den där extra kryddan av att tabellen har börjat sätta sig finns inte än.

Med det i åtanke är det intressant att spelbolagen valt att lägga kortlinan på höga 6,5 kort i matchen. Underspelet ger inte mindre än 1,80 gånger pengarna och det tycker vi att de är lite väl generösa. Hela sex kort (röda räknas dubbelt) redan i andra omgången? Det känns som att lagen behöver kämpa för att komma upp i sådana siffror.

Asamoah, Marchisio och Khedira saknas hos gästerna, medan hemmalaget får klara sig utan Strootman och Rüdiger. Tunga avbräck hos båda lagen som kan vara viktiga att hålla koll på för den som tänker spela på matchen.

Se matchen gratis i mobilen

Unibet låter alla med pengar på kontot se matchen gratis via deras streamingtjänst. Klicka här för att öppna ett konto – sätt in 500 och få 1 500 kr att spela för!

Speltips:

Speltips:  Under 6,5 kort i matchen
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  18:00, söndag 30/8
TV:    Matchen sänds inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:   unibettv logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Roma  2,70 williamhill logo
Oavgjort  3,25 mybet logo
Juventus  2,90 williamhill logo
Över 2,5 mål  2,38 unibet logo
Under 2,5 mål  1,65 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: