Speltips, Roma – Sampdoria 16/3: Kryssat 8/9 senaste Serie A-matcherna

Spelbloggare Publicerat: 15 mars 2015

roma sampd 16/3Ännu en vecka av fantastisk fotboll väntar. Måndagen bjuder på godis från den italienska huvudstaden Rom och Stadio Olimpico – Roma mot Sampdoria. Vi ställer oss om inte hemmalaget blivit för stora favoriter?

Kryssen rullar upp som på löpande band för Roma och alla tapp har inneburit att Scudetton är körd, istället är CL-platsen i fara då Lazio och Napoli jagar häck i häl med bara fyra pinnar emellan, detta i en period där Lazio hittat storformen.

En del av förklaringen kan vara att man haft det svårt att bolla med det täta spelschemat med cup-, Europa- och seriespel, men sedan en månad tillbaka är i alla fall cupäventyret över. Denna blir ändå Romas tredje match under loppet av åtta dagar, vilket självklart tär på krafterna.

Torsdagens EL-match borta mot Fiorentina slutade 1-1 efter att Seydou Keita prickat in kvitteringen med kvarten kvar. Således sitter Roma i förarsätet i resan mot kvartsfinalen. Ska man nå ända fram till finalen krävs det att prestationerna blir jämnare och att det tar stopp för denna krysstrend och att målskyttet tar fart.

Radja Nainggolan, den belgiska mittfältskämpen, är avstängd här efter att ha drabbats av för många ostskivor. Ganska tufft avbräck.

Stinker kryss

Sampdoria har, efter sex raka matcher utan seger, vunnit de två senaste – men mot Cagliari och Atalanta, båda med i bottenstriden, är det inte speciellt mycket begärt att vinna över. Spelmässigt har det sett relativt bra ut – nu får vi se om den positiva trenden fortsätter när bättre motstånd väntar.

Afriyie Acquah, avstängd, är senast in på frånvarolistan. Ska förvisso inte påverka nämnvärt, då han bara startat fyra matcher under säsongen. I övrigt saknas några breddspelare.

Anmärkningsvärt är att Sampdoria skrapat ihop näst flest oavgjorda resultat i serien – 12 stycken på 26 matcher. På bortaplan, sex av 12. Med lite boostat självförtroende efter de två nämnda vinsterna, tror jag att gästerna ska kunna spela in en pinne till tabellen. Roma har både haft och väntar tätt spelschema framöver. Åtta av deras nio senaste Serie A-bataljer har slutat oavgjort – och det är inte bara tillfälligheter.

1,62x för ettan är löjligt lågt och värdet lutar över åt det andra hållet. Sampdoria lär dock vara nöjda med ett kryss på förhand och det spelas till härliga 3,85 gånger pengarna. Ser själv spelvärde runt fem decimaler ner.

Förhöjd bonus

Ni läsare hos oss får en specialbonus hos 888 Sport på 1 250 kronor. Öppna ditt konto här.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Roma 1,67 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 3,85 betsson logo 1 000 kr
Sampdoria 6,00 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,83 bwin logo 250 kr
Över 2,5 mål 2,05 betsafe logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Oavgjort
Odds: 3,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Måndag 21:00, 16/3
TV:  tvfyrasport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson