Speltips, Roma – Sampdoria 7/2: Kopplar greppet direkt

Simon Pålsson Publicerat: 6 februari 2016

AS Roma fortsätter att jaga en topplacering, medan Sampdoria lever i en helt annan verklighet. Känslan är att hemmalaget borde koppla greppet direkt i den här matchen.

Det är tight i toppen av Serie A och AS Roma är ett av många lag som jagar kvalplatser till Europa nästa säsong. I skrivande stund har Napoli och Juventus nämligen ryckt i tabellen och kampen om ligatiteln avgörs troligen mellan de två lagen.

På femteplatsen hittar vi AS Roma, som har fyra poäng upp till Fiorentina på tredjeplatsen. Vi kan inte annat än förmoda att huvudstadslagets ambition är att klättra ett par placeringar under våren, för att säkerställa spel i Europa till hösten.

Senast tog laget en tung 2-0-seger borta mot Sassuolo, vilket gav fina förutsättningar att fortsätta toppracet. Dessförinnan tog laget en skön 3-1-seger hemma mot bottenlaget Frosinone och känslan är nu att Roma är på gång. När de får ut sin fulla potential är de ett väldigt bra fotbollslag, som utan tvekan hör hemma i toppen av Serie A.

Risig form på Sampdoria

Annat är läget för gästande Sampdoria. Laget har inte vunnit sen i början av januari och har faktiskt fyra förluster på de fem senaste matcherna. Just nu ligger de blott en placering över nedflyttningsplats.

Att då ta sig till Stadio Olimpico för en av säsongens tuffare bortamatch kan inte anses optimalt. Det här blir helt enkelt svårt för gästerna. Det ska dock sägas att de spelat en hel del målrika matcher på sistone och om vi ska peka på en enda sak som är lagets problem måste det sägas vara defensiven. De släpper helt enkelt in för många mål.

Vår känsla är att hemmalaget kopplar greppet direkt i den här matchen och vi tror helt enkelt att de blir numret för stora. Det lär märkas ganska omgående. Därför spelar vi Roma vinna första halvlek till 1,95 gånger pengarna hos Betrally. Roma har till exempel vunnit den första halvleken i tre av de fyra senaste hemmamatcherna och vi tror att de kommer gör det igen.

Speltips:

Speltips:  AS Roma vinner första halvlek
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betrally (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, söndag 7/2
TV:    viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
AS Roma  1,44 williamhill logo
Oavgjort  4,70 mybet logo
Sampdoria  8,75 nordicbet logo
Över 2,5 mål  1,76 unibet logo
Under 2,5 mål  2,10 titanbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: