Speltips, Roma – Torino 20/4: Kan laget segla upp som nummer två?

Simon Pålsson Publicerat: 20 april 2016

Med fem matcher kvar av säsongen lever chansen att ta sig upp till andraplatsen för AS Roma, men då krävs troligen en sjunde raka vinst mot Torino. Det här har alla möjligheter att bli en intressant historia.

24 januari. Det var då AS Roma senaste förlorade en ligamatch. Det var borta mot Juventus och i ärlighetens namn har det efter den förlusten känts som att det faktiskt bara är Juventus som har kapaciteten att rubba Roma i Serie A.

På tolv matcher har laget nio vinster och tre oavgjorda, varav tre på de senaste fyra matcherna. Innan dess hade Roma alltså plocka hela åtta raka vinster och på så sätt blandat sig i toppstriden igen.

Nu har laget fyra poäng till godo på fjärdeplacerade Inter, som desperat försöker komma ikapp och förbi Roma på tredjeplatsen. Det är också den som innebär kval till Champions League nästa säsong. Det är en lagom åtråvärd plats, så kan vi uttrycka det.

Harvar omkring i mittens rike

Torino har inte heller haft en så pjåkig säsong och i skrivande stund harvar laget omkring någonstans i mittens rike av tabellen. Det betyder också att avslutningen på säsongen inte blir fullt så kittlande som för lagen i den direkta toppen eller botten.

Det kan i sin tur ha en viss inverkan på motivationen hos spelarna, eftersom det inte finns någonting att brinna och kriga för på samma sätt som i mer prekära eller anstränga situationer. Därtill är spelare som Marco Benassi, Danilo Avelar, Ciro Immobile och Afriyie Acquah inte tillgängliga. Maxi Lopez är också osäker till spel.

Att då, i en sådan situation, dessutom ta sig till Stadio Olimpico och ett väldigt formstarkt hemmalag kan inte vara det optimala. Roma bör därutöver vara motiverade till fullo. Avslutningen på säsongen handlar nämligen om att hålla Inter bakom sig.

Andraplatsen är dessutom inom räckhåll. Fem poäng att ta igen på lika många matcher. Det är inte omöjligt, speciellt inte med tanke på att Roma möter just andraplacerade Napoli i nästa omgång.

Sist, men inte minst, bör nämnas att AS Roma trivs väldigt bra mot just Torino. Sex raka vinster i alla tävlingar talar sitt tydliga språk. Med allt det här färskt i minnet är det med gott självförtroende vi sätter våra slantar på AS Roma -1 (asian handicap) till 1,90 gånger pengarna hos bet365. Då får vi dessutom pengarna tillbaka vid uddamålsseger.

 

Speltips:

Speltips:  AS Roma -1 (asian handicap)
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, onsdag 20/4
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv. (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: