Speltips, Ryssland – Litauen 26/3: Harmoniskt Ryssland löser biffen

Spelbloggare Publicerat: 25 mars 2016

Sommarens europeiska mästerskap lurar runt hörnet för ett pånyttfött ryskt landslag och en handfull vänskapsfajter är inbokade. Näst ut – Litauen. Då borde det väl bara kunna sluta på ett vis?

Fabio Capello var ett misslyckande modellen större för Ryssland. När han fick foten från tränarposten, i en situation där landet var med ena foten bortom sommarens EM, och Leonid Slutsky – en extremt omtyckt person och tränare – hämtades in, vände också allt. EM-biljetten plockades till slut utan större problem efter vinster i de fyra avslutande matcherna, bland annat mot Sverige.

Helt väntat missade Litauen, som är ett blåbär i de europeiska sammanhangen, mästerskapet. En nästjumboplats blev facit – hela 11 respektive 20 pinnar bakom toppduon. Skörden hade alltså behövt mer än fördubblas för att drömmen skulle slå in. Nu värmer de upp inför Baltic Cup i maj och sedermera VM-kvalet i september. Det är allt annat än hett på fotbollsfronten för Litauen för tillfället.

Ska skilja minst två mål

Vänskapsmatcherna är alltid lite ovissa, men här talar allt för hemmavinsten – sannolikt också med åtminstone ett par mål. Klasskillnad råder, Ryssland har hemmaplan och moroten är större och mer smakrik för ryssarna.

Det finns mycket att hämta ur Ryssland, även om de inte är i närheten av samma storhet som för ett gäng år sedan – men jag tror ändå att de kan utmana toppen i EM. En stark trupp har plockats ut och som det verkar kommer startelvan vara i närheten av toppad här.

I jämförelse med ryssarna är litauerna rena amatörerna och visst vill de visa att de ändå kan hålla relativt jämn nivå med ett så pass stjärnspäckat landslag som Ryssland är över 90 minuter. En förlust med två-tre baljor kan dock inte ses som ett direkt misslyckande. Det är väl så mycket som ska skilja länderna åt.

Tittar vi på kvalet så förlorade Litauen med 0-4 över både England och Schweiz på bortaplan. Liknande motstånd nu och det här borde bara kunna sluta på ett liknande sätt.

Ryssland -1,5 mål (asian handicap) spelas till 1,83 x smeten hos 10Bet utan att blinka.

Speltips:

Speltips: Ryssland -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: 10Bet (Unik: 1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:00, lördag 26/3
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Ryssland 1,26 redbet logo
Oavgjort 6,00 unibet logo
Litauen 17,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 1,96 redbet logo
Under 2,5 mål 1,90 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: