Speltips, Ryssland – Österrike 14/6: Livsviktig och tät drabbning

Simon Pålsson Publicerat: 13 juni 2015

EM-kvalet går in i den kritiska fasen när gruppen nu vänder. Ryssland och Österrike möts i ett lika livsviktigt som förmodat tätt möte i den ryska huvudstaden.

Halva gruppspelet är avverkat och vi går nu in i den kritiska fasen när allting ska avgöras. Nu ska lagen möta samma motstånd en gång till och marginalen för eventuella misstag blir mindre och mindre för varje match som går. När Ryssland och Österrike gör upp i den ryska huvudstaden är det den typen av livsviktigt möte som kan definiera resten av gruppspelet för de båda lagen.

En seger för gästande Österrike skulle i praktiken innebära ett säkrat EM-avancemang, om vi nu tillåter oss att sticka ut hakan lite. För närvarande leder man truppen med fyra poäng till godo på tvåan Sverige och fem poäng till godo på trean Ryssland. En seger skulle innebära att gruppsegertåget förmodligen gick för ryssarna, som dock fortfarande hade kunnat nå EM genom att komma före Sverige.

Med andra ord är det ett livsviktigt möte vi har att möte, inte minst med tanke på att Ryssland inte har råd att förlora. Österrike skulle kunna vara nöjda med en tung bortapoäng, men skulle förmodligen inte heller tacka nej till att såga av ryssarna från fighten om gruppsegern.

Tungt avbräck för österrikarna kan bli kostsamt

Inför matchen har Österrike dessvärre drabbats av ett avbräck modell tyngre. Det är lagets självklara ledare, lagkapten och främsta målskytt hittills i EM-kvalet David Alaba som inte kommer att kunna spela matchen. Österrike är inte bara en väldigt duktig fotbollsspelare kort i matchen, man blir också av med navet i sitt spel. Frågan är hur kostsamt det är?

Vi är övertygade om att Ryssland kommer att försöka ta tag i taktpinnen. När Österrike nu saknar sin spelmotor Alaba finns risken att de sjunker ner mer i banan och försvarar sin poäng snarare än går för att försöka få med sig alla tre poängen hem. Lägg där till att ryssarna med allra största sannolikhet är revanschsugna efter 1-0-förlusten i Wien i november.

Ja, som ni hör tror vi att Ryssland kommer att trycka på för seger i den här matchen. Samtidigt är vi övertygade om att det inte blir någon vidare svängig fotboll, utan snarare en tillknäppt och tät historia där båda lagen är oerhört försiktiga. Det öppnar upp för en målsnål historia, men det är inte där vi hittar vårt speltips den här gången.

Vi riktar istället blickarna mot spelet Ryssland vinna med uddamålet till hela 3,50 hos Ladbrokes. Flera andra bolag bjuder också på nästan lika fina odds för samma sak. Vi tror att matchen blir mållös länge, men att Ryssland till slut petar in en boll. För den som hellre spelar till ett högre odds finns där 1-0 att spela till 6,50 som bäst – men vi vill vara öppna för möjligheten att matchen även kan sluta 2-1 eller rent av 3-2. 3,50 är hur som helst något för högt och vi lägger en liten slant till ryssarnas fördel.

Speltips:

Speltips: Ryssland vinna med 1 mål
Odds: 3,50 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, söndag 14/6
TV / Stream:   eurosporttva logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Ryssland  1,95 ladbrokes logo
Oavgjort  3,40 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Österrike  4,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål  2,50 williamhill logo
Under 2,5 mål  1,61 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: