Speltips, Ryssland – Sverige 18/9: Extremt viktig premiär för Tre Kronor

Simon Pålsson Publicerat: 18 september 2016

Det gäller att visa framfötterna direkt för Tre Kronor i World Cup. För premiärmotståndet står Ryssland, ett lag som Sverige haft extremt svårt för under många år.

2004.

Det var senast Sverige slog Ryssland i en viktig turnering. Därefter har det blivit diverse segrar i Euro Hockey Tour, men om vi fokuserar på turneringar där spelare från NHL också deltar har det varit väldigt skral poängskörd mot ryssarna för svensk del.

Den saken behöver det nog bli ändring på nu. Åtminstone för moralens skull. Efter 6-2-smällen mot Team Europa i genrepet häromdagen är skeptikerna många kring det här svenska landslaget, som trots allt består av en drös fantastiska spelare. För att motbevisa tvivlarna, gjuta mod i gruppen och haka på direkt i grupptoppen vore en förlust bra att undvika i premiären mot Ryssland på söndagskvällen.

Henrik Lundqvist såg darrig ut i genrepet, men vi vet alla vad vår svenska megastjärna kan prestera när det verkligen gäller. Det är allmänt känt att han är bäst i tränga lägen och det är nog precis vad som krävs nu – en solid målvaktsinsats.

En lite mer återhållsam premiär?

Sverige och Ryssland må vara två lag med enorm individuell skicklighet i offensiven, men det är också två tuffa lag defensivt. Backbesättningarna är starka i båda läger och därtill har båda lagen en fantastisk målvakt mellan stolparna.

I en premiär är känslan att dessa lagdelar kan hamna i fokus. För Sverige handlar det om att hitta tillbaka till grunderna efter den risiga matchen mot Team Europa, varpå vi tror att fokus lär vara att minimera misstagen bakåt.

Med det i åtanke känns ett underspel intressant här. Unibet (1 000 kronor bonus) bjuder upp till dans när de serverar oddset 2,22 gånger pengarna för under 5 mål i matchen (ordinarie tid, asian handicap). Vi får då pengarna tillbaka vid exakt fem mål. Långt över dubbla degen känns som väldigt bra betalt. Vi nyper.

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål i matchen (ordinarie tid, asian handicap)
Odds:  2,22 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  21:00, söndag 18/9
TV:   tvtre logo viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: