Speltips, Ryssland – Sverige 5/9: Ödesbatalj i Moskva

Spelbloggare Publicerat: 5 september 2015

Sverige har chansen att krossa Rysslands EM-dröm och själva i praktiken bli klara för mästerskapet. Klarar man av det i Moskva?

Ladda upp spelkassan: Här hittar ni de bästa bonusarna från 24 olika spelbolag!

Fabio Capello out – Leonid Slutskij in. Fiasko efter fiasko efter fiasko. Till slut satt det ryska fotbollsförbundet ner foten och nu ska CSKA Moskvas tränare – dubbla jobb – komma in och försöka vända på skutan. Lättare uppgifter finns att tänka sig.

Ryssland är i spillror just nu – 2-2-2 i kvalgruppen blev Capellos facit. Total katastrof; dubbla förluster mot Österrike, oavgjort mot blåbärsnationen Moldavien och innan dess ett bedrövligt världsmästerskap. Är Slutskij mannen som kan få pusselbitarna på plats?

3-3-0 ser förstås bra ut på pappret, men jag vill knappast påstå att Sverige varit speciellt bra hittills. De matcher man absolut ska vinna, har också vunnits. De lite svårare, slutat oavgjort. Dock verkar det räcka till EM – kanske inte så svårt med den ändå relativt enkla lottningen. Under topptrion Österrike, Sverige och Ryssland hittas Montenegro, Liechtenstein och Moldavien. Inte speciellt skrämmande motstånd.

Siktar på krysset

Oavsett hur usla Ryssland varit hittills, är det ändå ett helt okej manskap som kan ställas ut av den nya tränaren och på hemmaplan är man historiskt starka. För att mästerskapsdrömmen ska leva vidare så måste en trea kammas in här. Det är det enda som räknas. Allt annat är katastrof.

Och jag lutar åt en – katastrof. Kvaliteten i den svenska truppen kan diskuteras – framförallt nu när Kim Källström är borta – men att man ska kunna hålla jämnt strå med ett uddlöst Ryssland tvekar jag inte en sekund på. Siktet är självfallet på krysset och det ryktas om att en lite defensivare startuppställning än vanligt kommer annonseras av Erik Hamrén.

Att det kommer bjudas på ytor att ställa om för Sverige råder det ingen tvekan om, men känslan är att man hellre, vid ett eventuellt oavgjort resultat en bit in i andra halvlek, hellre drar ner på tempot snarare än att bidra till att öka det.

Var först inne på det raka krysset, men det är helt klart möjligt att ryssarna fått ny tändvätska i och med tränarbytet och istället spelas: hemmalaget inget spel – oavgjort till 1,80 gånger pengarna hos Bwin. Det innebär att vi får insatsen tillbaka om Ryssland vinner, att spelet sitter vid oavgjort och att insatsen förloras vid bortavinst.

Superkampanj ger 6,0 på Sverige vinner eller spelar oavgjort

Nya kunder hos Paddy Power kan spela att Sverige vinner eller spelar oavgjort till det sjuka oddset 6,0 istället för 1,71. Klicka här för att ta del av kampanjen!

Speltips:

Speltips: Hemmalaget inget spel – oavgjort
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, lördag 5/9
TV:  kanalfem logo (TV-tablå)
Stream: 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Ryssland 2,15 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 3,30 unibet logo
Sverige 4,05 comeon logo
Över 2,5 mål 2,50 williamhill logo
Under 2,5 mål 1,60 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: