Speltips, Saint Ètienne – PSG 25/1: Överskattad defensiv

Spelbloggare Publicerat: 25 januari 2015

saint etienne psg 25/1För två veckor sedan möttes Saint Étienne och Paris Saint Germain på Stade Geoffroy Guichard i ett chansrikt, men målsnålt möte i cupen. Nu möts de, på samma arena, i seriespelet och vi räknar med mål – från båda håll.

Chans efter chans. Fram och tillbaka, fram och tillbaka – men endast PSG lyckades hamna i målprotokollet, detta tack vare en viss Zlatan Ibrahimovic. Vi har nämnt det förut, i tidigare rekar, att ett mer rättvisande resultat hade varit 1-2 eller 2-2.

Saint Étienne är fyra i tabellen, med fem pinnar upp till serieledande Lyon och en till trean PSG. Det är ett jämnt möte vi har att se fram emot, skulle jag tro. Sannolikt chansrikt också, precis som inbördesmatcherna dessa två emellan brukar bli.

Étienne har bra form och bortsett från PSG-matchen förrförra veckan, är man utan förlust de åtta senaste matcherna. Fem har slutat med vinst, två med kryss.

Nu senast, i Coupe de France-bataljen mot Tours, stod det hela 3-3 efter 90 minuter – och i förlängningen gjorde man två mål framåt och vann rättvist. En, ur ett offensivt perspektiv, välutförd match. Defensivt, uselt dito.

Överskattade defensivt

PSG:s försvarsspel är överskattat och ofta hittas det värde i målspel på deras motståndare, eller exempelvis BLGM. I deras senaste match – mot Bordeaux rekade vi just BLGM, vilket satt till fina 2,45 gånger pengarna. Det slutade för övrigt 2-1 till PSG – deras femte vinst på de sex senaste matcherna.

Främst är det på bortaplan som man släpper in mål. Nästan tre gånger så många släpps in där, kontra hemma. Étienne är en kapabel underdog och ska ha en bra chans att åtminstone pryda målprotokollet, kanske till och med hämta poäng.

Gästerna har tre försvarsspelare borta och på den fronten är man ännu lite tunnare just nu. Främst van der Wiels frånvaro väger tungt.

Dubbla pengarna för att båda lagen gör mål – det ser jag som snäppet för högt. Synas med en insats strax över medel.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Saint Ètienne 3,60 titanbet logo 1 000 kr
Oavgjort 3,25 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Paris Saint-Germain 2,20 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,65 betway logo 500 kr
Över 2,5 mål 2,30 williamhill logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 21:00, 25/1
TV:  cmoresport logo bet365tv logo Regler och villkor gäller. (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson