Speltips Salernitana – Spezia 7/2: Formstarkt bortalag

Martin Efvergren Publicerat: 7 februari 2022

Tabelljumbon Salernitana är i ett pressat läge när man tar emot ett formstarkt Spezia i Serie A. Matchen spelas måndagen den 7 februari 2022 med avspark kl 20:45

Salernitana – Spezia

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nykomlingen Salernitana har inte klarat omställningen till Serie A särskilt väl och man är nu illa ute. Efter 22 spelade matcher har man tagit 11 poäng och man är därmed sist i tabellen. Man har också en målskillnad på -39, vilket är klart sämst i Serie A.

Salernitana lyckades emellertid vinna det här årets första match. Man segrade då med 2-1 borta mot Verona. Det var lagets första seger efter sex raka förluster och tio raka utan vinst. I de två efterföljande matcherna har dock återigen blivit förluster. Senast föll man med 4-1 borta mot Napoli och dessförinnan med 3-0 hemma mot Lazio.

För Spezias del ser läget klart ljusare ut för tillfället. De har vunnit fyra av sina fem senaste ligamatcher och har därmed klättrat i tabellen. Efter 23 matcher har man tagit 25 poäng ger dem en ganska god marginal ner till bottenlagen.

PROVA 888 SPORT – MED EN AV SVERIGES BÄSTA BONUSAR! Det populära spelbolaget 888sport satsar hårt i Sverige. Nu kan du hämta upp till 100 kronor tillbaka i cash. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos 888!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett pressat Salernitana

Spezias säsong har inte varit problemfri, men den senaste månaden har man verkligen steppat upp. Man har tagit 12 poäng på de fem senaste matcherna och under den här perioden har man besegrat de båda topplagen Napoli och AC Milan. Därtill har man bara släppt in två mål totalt på dessa fem matcher.

I den senaste omgången, som spelades för knappa två veckor sedan, besegrade Spezia med 1-0 hemma. Dessförinnan lyckades man alltså vinna med 2-1 borta mot Milan efter att Gyasi gjort det avgörande målet på tilläggstid.

Salernitana och Spezia möttes senast i den åttonde omgången av Serie A som spelades i mitten av oktober. Den matchen vann Spezia med 2-1. Det var också Spezia fjärde raka seger i inbördes möten mot Salernitana.

Det har emellertid hänt en del i Salernitana sedan lagen senast möttes. Strax efter förlust mot Spezia fick tränare Fabrizio Castori sparken och sedan dess leds laget av av den nygamle tränaren Stefano Colantuono. Under det gångna transferfönstret har man även förstärkt laget med bland andra anfallaren Lys Mousset från Sheffield United och norrmannen Emil Bohinen från CSKA Moskva.

Colantuono har dock inte lyckats få Salernitana på rätt köl och läget är nu rejält pressat. I den här typen av hemmamatcher mot lag som Spezia behöver man ta poäng och helst vinna. Jag ser dock inte så mycket som talar för att man kommer lyckas med detta.

Spezia kommer med fina resultat i ryggen och kan spela mer avslappnat här. Jag tror att de har goda chanser till tre poäng. Mitt spel blir därför Spezia 0 (asian handicap) till 1.80 gånger pengarna hos 888sport.

  Rygga spelet hos 888sport – upp till 100 kronor tillbaka i cash!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Spezia 0 (asian)
Odds: 1.80
Bolag: 888sport
Spelstopp: 20:45, måndag 7 februari 2022
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmorefotboll logo

Jämför odds: