Speltips, Sampdoria – Juventus 2/5: Stor motivationsskillnad

Spelbloggare Publicerat: 2 maj 2015

samp juve 2/5Hemmastarka Sampdoria tar emot ett Juventus med siktet på veckans CL-batalj mot Real Madrid. Väntar en skräll runt hörnet, månne?

Sampdoria är med i fajten om en plats till kommande upplaga av Europa League; innehar just nu femteplatsen vilken leder dit, men bara en pinne under dem hittas ett Genoa som hittat formen och även flera andra flåsar i nacken. Med andra ord, Sinisa Mihajlovics mannar har allt och lite till att spela för.

Formbesvär råder dock. Inte en enda av de fem senaste matcherna har vunnits, tre slutat oavgjort och således två i förlust – men det är på bortaplan nederlagen kommer. Tillsammans med just Juventus är man det enda laget i Serie A med en nolla i förlustkolumnen på hemmaplan (7-9-0).

Ett stort minus är att den interna skytteledaren Eder på nio gjorda strutar är skadad, och han missar resten av spelåret. På mittfältet är Afriyie Acquah out, men det ska inte betyda speciellt mycket såvida man inte åker på flera skador under matchen.

Juventus är också drabbade av två tuffa avbräck i skadade Paul Pogba och avstängda Patrice Evra. I övrigt ser det ljust ut.

Förstaplatsen är redan säkrade för Juventus – för fjärde året i följd. Den italienska fotbollen totaldomineras, men på sistone, sannolikt för att man varvar seriespelet med CL, har det kommit en del plumpar i protokollet. Två av de fyra senaste matcherna i Serie A har förlorats – och det mot tabelljumbon Parma och mittenplacerade Torino.

Krysset närmast till hands

Här är det rätt klara besked; matchen är av klart större betydelse för Sampdoria, såklart. Juventusspelarnas blickar är på kommande CL-batalj och vi kommer få se rotation i startelvan under lördagen. Det talas om att bland andra Lichsteiner, Tevez, Chiellini och Pirlo ska ställas åt sidan.

Då är det ändå mot ett extremt hemmastarkt Sampdoria man står mot. De har inte förlorat en enda match på Stadio Luigi Ferraris i serien, men tappar ändå en hel del poäng i form av oavgjorda resultat. Nio av sexton matcher har kryssats – man är det kryssgladaste laget i hela Serie A.

Trots att Juventus väntas rotera, är det ändå en stark elva som kommer ställas ut. Truppen är bred och spelarna på bänken kan komma in och prestera bra resultat direkt. Men de är inte alls desperata för att plocka en trea här, utan kan vara nöjda med ett kryss och det tror jag även att Sampdoria är på förhand.

Oavgjort? Ja, det låter som ett mycket möjligt scenario. Spelar därför krysset till 3,25x hos Bet365.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Sampdoria 3,20 betsson logo 1 000 kr
Oavgjort 3,25 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Juventus 2,50 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,65 mybet logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,30 nordicbet logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Oavgjort
Odds: 3,25 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Lördag 18:00, 2/5
TV:  cmorelivetva logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson