Speltips, Sampdoria – Lazio 16/5: Kan ett skadeskjutet Lazio hitta tillbaka?

Spelbloggare Publicerat: 16 maj 2015

Med tveksamma formkurvor drabbar Sampdoria och Lazio, som båda slåss om Europabiljetter, samman på Stadio Luigi Ferraris. Allt inför matchen, oddsen och självklart – ett speltips:

Sampdoria inledde Serie A på ett briljant sätt och var en av de större skrällarna i serien. Sedan nyår har det dock sett sämre ut och innan 4-1-vinsten borta mot Udinese senast, hade man sex matcher i följd utan vinst. Man är ett lag som svänger upp och ner hejvilt; positiva veckoperioder avverkas med usla sådana. En förlust eller vinst kommer sällan ensam.

För Lazio ser formkurvan lite annorlunda ut; perioden mellan mitten av februari till mitten av april var fenomenal och inte en enda match förlorades, nio av tio vanns. Nu, på de fem senaste är facit bleka en vinst, två kryss och två förluster. Förra veckan åkte man på en uddamålsförlust hemma mot Inter.

Inbördesstatistiken de senaste åren talar däremot för bortalaget. Senaste Sampdoriavinsten kom 2010 och sedan dess har sex matcher spelats, varav fem vunnits av Lazio och övrig slutade således oavgjort. För den som håller traditionens kraft högt, finns den raka tvåan till 2,40x. Det är dock inte där vi finner värdet.

Sju spelare borta, de flesta defensiva

Tycker att det skriker målpartaj här. Båda parter är pressade att vinna; Sampdoria för att knappa in uppåt, till platserna som leder till Europa League och Lazio för att pressa Roma ytterligare i kampen om andraplatsen. Står det oavgjort en bit in i andra halvlek, exempelvis 1-1, då tänker jag att vi får se två parter som sakta men säkert ökar risktagandet i det offensiva spelet.

Sedan handlar det om Lazios stora skadebekymmer i defensiven. Alla de sju spelarna som saknas är målvakts-, försvars- eller mittfältspositionerna – kanske det största avbräcket är på förstekeepern Federico Marchetti, men även flera andra defensiva pjäser out.

Sedan är gästerna också ett av de mest offensivt lagda lagen i Serie A. Deras matcher snittar 2,8~ mål och matchbilderna blir nästan alltid på deras villkor. Sampdoria, som inte är lika offensivt balanserade, kommer – medvetet eller omedvetet – få svänga med när tempot trappas upp och det börjar bölja.

Årets möte på Stadio Olimpico slutade 3-0 till Lazio. Tänker att vi får se mål även här, fast de eventuellt kommer vara fördelade på båda sidor av resultattavlan. 2-1/2-2/1-2?

Hur som helst, över 2,5 mål spelas till 1,80x hos Mybet.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Mybet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Lördag 20:45, 16/5
TV / Stream:  cmorelive logo tvtolv logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Sampdoria 3,25 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 3,50 bwin logo
Lazio 2,40 williamhill logo
Över 2,5 mål 1,80 mybet logo
Under 2,5 mål 2,08 superlenny logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: