Speltips, Sampdoria – Napoli 24/1: Krutet ligger i offensiven

Simon Pålsson Publicerat: 24 januari 2016

Serieledarna kommer på besök och Sampdoria hoppas kunna knipa poäng. Hemmalaget har inte slagit Napoli på nio raka försök, men kanske är det dags nu?

Den här säsongen ser ut att kunna bli en succéartad säsong för Napoli, ett lag som i flera säsonger längtat efter att på allvar blanda sig i en titelstrid. Nu ser laget ut att kunna göra det, med tanke på att de faktiskt toppar Serie A efter 20 spelade omgångar.

På sistone har laget dessutom tagit ett par övertygande segrar, visserligen uteslutande mot motståndare som hör till lite längre ner i tabellen. Laget har dock bara förlorat en gång sedan premiären borta mot Sassuolo den här säsongen, något som verkligen får ses som ett bevis på att laget stabiliserats jämfört med tidigare.

Den stora styrkan är offensiven, som i sina bästa stunder sprudlar av kreativitet. Det är därför inte heller konstigt att laget toppar målligan med sina 41 gjorda mål, vilket ger ett snitt på över 2 gjorda mål i snitt per match. Dessvärre har laget släppt in en del mål på sistone, med bara en hållen nolla på de sju senaste matcherna.

Alltid underhållande möten

För motståndet i den här matchen står alltså Sampdoria, ett lag som ofta bjuder upp till dans. Det blir inte sällan målrikt när lagen drabbat samman. 2-2, 4-2 och 2-5 är bara några av resultaten i de senaste säsongernas möten. Båda lagen har hur som helst gjort mål i de fyra senaste inbördes matcherna.

Sampdoria harvar omkring lite under mitten av tabellen, men kan vid en seger hoppa upp flera placeringar då det är väldigt jämnt kring platserna 9-17. Laget har haft det lite tungt på sistone, med två segrar på de tolv senaste matcherna. Laget har dock en stark vana av att åtminstone näta i sina matcher. I skrivande stund är det sju raka matcher med mål framåt för laget, som visserligen bara lyckats hålla nollan i två av 20 matcher på hela säsongen. Inte lika bra bakåt alltså.

Inför det här mötet saknar hemmalaget avstängda Roberto Soriano, medan Djamel Mesbahs skada håller honom borta från spel. Napoli kan få klara sig utan David Lopéz, som är lite osäker till spel.

Det här är två lag med fin offensiv potential och en varsin minst sagt namnkunnig anfallsbesättning. Bakåt är det inte lika starkt och det visar inte minst de siffror vi lyft fram här ovan. Känslan är att Sampdoria, som gjort mål i tio av sina elva senaste hemmamatcher i ligan, får in en boll. Att Napoli skulle gå av planen mållösa känns inte särskilt sannolikt det heller. Därför spelar vi båda lagen göra mål till 1,91 gånger pengarna hos William Hill. Det borde bli svårt att hålla nollan för båda lagen, det är vår känsla.

 

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,91 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:00, söndag 24/1
TV:   Matchen sänds inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Sampdoria  7,25 expekt logo
Oavgjort  4,50
Napoli  1,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål  1,75 redbet logo
Under 2,5 mål  2,15 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: