Speltips, Sampdoria – Roma 23/9: Osar bortamål

Spelbloggare Publicerat: 22 september 2015

Defensivt svajigt och skadedrabbat mot offensivt starkt i italienska Serie A. Sampdoria får besök av Roma och vi ser bortalagets målmöjligheter som goda.

En överskattad part, en underskattad.

Så vill jag summera den här matchen, baserat på oddsen som spelbolagen vackert plitat ut. Det handlar om flera olika faktorer som oddssättarna inte verkat vilja ta speciellt stor hänsyn till, till skillnad från oss.

Sampdoria inledde spelåret mycket starkt när Carpi krossades med 5-2, därefter fick man 2-2 borta mot topptippade Napoli och den prestationen följdes upp av 2-0 hemma mot Bologna. Allt frid och fröjd? Nej, inte ens i de här matcherna, där resultaten varit positiva. En del flyt har man ändå haft på sin sida och defensiven ser extremt svajig ut.

Nu senast ställdes ”Blucerchati”, som de kallas, mot Torino och då skrevs förlustsiffrorna 0-2 – och siffrorna borde, utan tvekan, varit större. Under perioder vart man totalt utspelade, framförallt i första halvlek. Avslutande 45 skulle bara spelas av var känslan från båda håll.

Stort värde

Nu står man mot ett Roma med massvis av offensiv kvalité. Defensivt förbara, dock.

Guldkandidater, en av de hetaste; det vill jag ställa ut Roma som. Stora sådana. Två vinster och två kryss har det hittills blivit – ett ändå okej facit – och ska påminnas om är att det är en hel del nya ansikten i truppen. Kan ta en tid för de att klaffa perfekt, men det börjar redan nu likna någonting oerhört bra.

Man fick bara 2-2 hemma mot Sassuolo senast, men kom då från en tuff CL-batalj mot Barcelona (1-1) dagarna dessförinnan och det radades upp chanser på löpande band. Lite halvdan effektivitet – dock positivt att spelet ändå klickar.

Sampdoria har släppt in minst två mål i tre av deras fyra seriematcher, Roma har gjort dito i samma antal. Det är statistik som får oss ännu mer övertygade om att bortalaget ska kunna skyffla in åtminstone två baljor här på Stadio Luigi Ferraris.

Och när det nästan inte kunde kännas bättre – Sampdoria saknar båda sina ytterbackar och mittbacken Andrea Coda likaså. Bara jag som känner att det osar proppen ur för Roma, vars skadelista ser bra ut – i alla fall så har man sina starkaste pjäser offensivt tillgängliga.

Roma över 1,5 mål synas till 1,91 x polletterna hos Unibet.

Speltips:

Speltips: Roma över 1,5 mål
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 23/9
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  bet365tv logo Regler och villkor gäller. unibettv logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Sampdoria 4,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 3,70 betway logo
Roma 1,90 ladbrokes logo
Över 2,5 mål 1,95 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål 1,92 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: