Speltips, Sassuolo – Roma 2/2: 10Bet sticker ut

Simon Pålsson Publicerat: 2 februari 2016

AS Roma är på jakt efter en plats till Champions League nästa säsong, men då krävs fler poäng. Kanske kan en viktig trepoängare komma redan mot Sassuolo?

Italiensk ligafotboll på en tisdag? Ja, minsann, så är fallet den här tisdagen i alla fall. Sassuolo, som gjort en väldigt fin säsong och skuggar AC Milan i tabellen, får besök av anrika AS Roma och det är en minst sagt svårbedömd historia som ligger framför våra fötter.

Båda lagen finns med i toppen av tabellen och kan, i händelse av ett par segrar, på allvar blanda sig i striden om de olika Europaplatserna. För gästernas del handlar det om att försöka ta sig upp på tredjeplatsen, som kan innebära spel i Champions League nästa säsong. Hemmalaget å sin sida kan faktiskt avancera upp till EL-kvalplats.

Dessvärre har båda lagen inlett 2016 på ett mindre smickrande sätt och har därmed raserat en del av den framgång de båda byggde upp under hösten. Hemmalaget har nu bara en seger på de sju senaste matcherna, men har å andra sidan bara förlorat två matcher på sina åtta senaste. Roma tog sin första seger på fem matcher senast, men fortsätter samtidigt att vara oerhört svårbesegrade. Laget har nu bara förlorat en ligamatch på över två månader.

Svårt att se gästerna förlora

Trots att Roma inte riktigt hittat tillbaka till formen igen håller vi ändå gästerna som favoriter i den här matchen, om än knappt. Känslan är att laget åtminstone inte kommer att förlora matchen och om de fortsätter på den inslagna vägen från 3-1-segern senast kan det mycket väl bli en andra raka trepoängare i den här matchen.

Höstens möte slutade visserligen 2-2 i Rom, men å andra sidan har Roma med sig två raka bortasegrar mot Sassuolo från förra och förrförra säsongen. Det skadar inte på det mentala planet.

Båda lagen ser ut att komma till matchen med samma trupper som senast och det är naturligtvis till fördel för gästerna, vars spelarmaterial är snäppet starkare.

Ja, som ni hör kan vi ana en trepoängare för gästerna i den här matchen, men är desto mer säkra på att hemmalaget får svårt att knipa en vinst. Därför spelar vi Roma draw no bet (pengarna tillbaka vid oavgjort) till 1,74 gånger pengarna hos 10Bet. Där ligger 10Bet klart högre än övriga spelbolag och det tackar vi för.

Speltips:

Speltips:  AS Roma vinner (draw no bet)
Odds:  1,74 (Jämför alla odds)
Bolag:  10Bet (UNIK: 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, tisdag 2/2
TV:   Matchen sänds inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Sassuolo  3,40 mybet logo
Oavgjort  3,30 mybet logo
AS Roma  2,38 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål  2,20 expekt logo
Under 2,5 mål  1,76 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: