Speltips Schalke 04 – Hertha Berlin 14/4: Ödesmatch i botten

Axel Sjödin Publicerat: 14 april 2023

På fredag utspelar sig en riktig sexpoängare i den tyska bottenstriden då Schalke 04 och Hertha Berlin drabbar samman.

Schalke 04 - Hertha Berlin

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Endast en poäng skiljer lagen åt då tabelljumbon ställs mot nästjumbon i en potentiell ödesmatch för båda lagen. Både Schalke och Hertha ockuperar de två direkta nedflyttningsplatserna i nuläget, men båda har chansen att ta sig upp på kvalplats och gå förbi Stuttgart i tabellen ifall de skulle vinna på fredag.

Schalke var nära inpå uträknade ett tag, men har stått för en imponerande upphämtning och en obesegrad svit på åtta matcher inför det senaste landslagsuppehållet. Endast två av dessa åtta matcher var dock vinster, men de lyckades trots allt mer än fördubbla sin poängskörd under en kort tid.

Sedan landslagsuppehållet så har det däremot börjat gå sämre igen. Inför fredagens möte så har de två raka förluster i ryggen, där deras senaste förlust hemma mot bottenkonkurrenten Hoffenheim var ett rejält bakslag. Istället för att komma inom en poängs marginal så lyckades Hoffenheim istället bilda en buffert ned till bottenstriden, där Schalke fortsätter att kämpa för sin överlevnad.

De måste ladda om batterierna snabbt då de har ett tufft spelschema framöver och tre poäng är nästan ett krav ifall de inte ska återvända ned till andradivisionen lika snabbt som de kom.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hertha har tappat flera placeringar

Gästande Hertha Berlin har vant sig vid bottenstrider under de senaste säsongerna, men har nu kniven mot strupen. De har åtminstone ett betydligt mer överkomligt spelschema under de avslutande omgångarna och detta kommer inte att vara den sista sexpoängaren i botten för deras del, men det gäller att inte hamna för långt efter sina konkurrenter innan dess.

Hertha har nu fem raka matcher utan vinst och fortsätter att halka nedåt i tabellen. Under dessa fem omgångar så har de tappat från fjortonde- till sjuttonde plats och är i desperat behov av en trepoängare. Som Bundesligas klart sämsta bortalag så vågar supportrarna kanske inte hoppas på för mycket på fredag, men de möter förvisso också seriens svagaste hemmalag.

Schalkes långa skadelista är en punkt som talar för gästerna, men det är trots allt en svår match att förutspå på 1X2-marknaden. Med så mycket på spel mellan två bottenklubbar som knappast har öst in mål under senare tid så känns istället underspelet klart spelvärt för de 1.76 som erbjuds hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.76
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:30, fredag 14 april
TV: 
Stream:  viaplay logo