Speltips, Schweiz – Slovenien 5/9: Vi försöker dubbla polletterna

Spelbloggare Publicerat: 4 september 2015

Grupp E. Kampen om andraplatsen. Schweiz mot Slovenien. Det är vad som står på schemat under lördagskvällen – och vi tar ställning på den asiatiska handikappmarknaden.

Inte helt oväntat är det England som sitter i förarsätet i grupp E – man håller helt enkelt en annan nivå kontra sina konkurrenter. Kampen om andraplatsen står, i praktiken, mellan just Schweiz och Slovenien och för tillfället skiljer tre pinnar mellan lagen. En förlust vore således förödande för Slovenien, men har man verkligen någonting att sätta emot här?

Det är trots allt ett, på sin höjd, mediokert Slovenien som ska försöka stjäla poäng från ett klart mer stjärnspäckat Schweiz.

Omvända mötet vann faktiskt Slovenien med 1-0, detta efter att man tilldömts en straffspark som sedermera förvaltades av Milivoje Novakovic med tio minuter kvar av matchen. Spelet var det dock Schweiz som styrde; man hade 61% av bollinnehavet och ”vann” skottstatistiken stort. Straffsparken som man åkte på också, det var helt i onödan.

Plockar enkel vinst?

Nu, på hemmaplan, med chansen att mer eller mindre säkra sin EM-biljett – söker Schweiz revansch. Och det är jag starkt övertygad om att de tar. På pappret skiljer det ett par snäpp mellan länderna och det bör även visas på resultattavlan efter 90 spelade minuter.

Kvalet öppnades på ett uselt sätt av Schweiz, men man har växt in i det hela och efter två raka förluster – den ena mot England och den andra mot just Slovenien – radat upp fyra vinster i följd. Bräckligt motstånd, men skillnaden är att man fått fart under fötterna på spelarna och att självförtroendet verkar återfunnet.

För ärlighetens skull har Slovenien ingenting i EM att göra. Når de dit, då får man inte mycket att säga till om. Över tre månader sedan den senaste matchen, men att fyra av de fem senaste matcherna förlorats oroar ändå. Övrig vann man – mot katastrofala San Marino.

På bortaplan har Slovenien inte gjort levererat alls. Två av tre matcher har förlorats, varav den ena mot Magnus Pehrssons Estland. Mot England skrevs förlustsiffrorna 1-3. Schweiz å andra sidan, de har gjort bra resultat på hemmaplan under flera år.

På skadefronterna finns det inte mycket värt att nämna…

Min känsla är stark: Schweiz vinner det här. Sannolikt med marginal också. Schweiz -1,0 mål (asian handicap) spelas till 1,95x hos Bet365 – det innebär polletter in vid hemmavinst med minst två mål och pengarna tillbaka vid uddamålsvinst.

Speltips:

Speltips: Schweiz -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, lördag 5/9
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Schweiz 1,53 williamhill logo
Oavgjort 4,20 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Slovenien 7,50 titanbet logo
Över 2,5 mål 2,16 redbet logo
Under 2,5 mål 1,75 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: