Speltips, Schweiz – Sverige 28/12: En liten godbit väntar

Simon Pålsson Publicerat: 27 december 2016

Två lag med en seger i bagaget drabbar samman i omgång två. JVM rusar vidare med en liten godbit mellan Schweiz och Sverige, där ett spel på målmarknaden lockar igen.

Två lag med vinster i premiäromgången drabbar samman i omgång två. Det är Grupp A i JVM som står på schemat och både Schweiz och Sverige hoppas nu utöka sin poängskörd ytterligare.

Utan någon som helst tvekan är det Juniorkronorna – det vill säga det svenska juniorlandslaget – som gäller som klara favoriter här. Spelbolagen är helt inne på samma linje och betalar som bäst runt 1,15 gånger pengarna för den raka tvåan. Där finns det inte mycket värde att hämta.

Faktum är nämligen att schweizarna såg relativt starka ut i sin öppningsmatch. Det finns en tämligen spännande generation med schweiziska ishockeyspelare, något som gör att laget minsann inte är helt oävet. Mot Tjeckien – ett traditionellt sett klart starkare lag än Schweiz – blev det seger med 4-3. Det gör att vi faktiskt höjer ett varningens finger här. Schweiz kan ställa till med vissa problem och vi räknar iskallt med att de åtminstone gör ett bestående avtryck även i den här matchen – målmässigt, alltså.

Sverige fortsätter på den inslagna vägen

Att det svenska laget kommer att göra ett målmässigt avtryck även här vågar vi nästan lova. Det finns mycket kvalité i det här laget och på pappret är Sverige klart starkare än sin motståndare även i den här matchen. 6-1-vinsten mot Danmark i premiären var en fin start på turneringen. Det ska också betonas att Juniorkronorna sett starka ut under uppladdningen inför detta JVM.

Så med två offensivt starka lag på isen samtidigt – hur kan det då sluta? Att matchbilden blir fartfylld och öppen är så gott som en regel i JVM-sammanhang. Båda lagen har därtill bevisligen fått igång sin offensiv redan nu.

Det öppnar för ett spel på målmarknaden. Över 6 mål (asian handicap) till 1,88 gånger pengarna är ett väldigt trevligt odds. Det spelar vi. Det finns hos Bethard (1 000 kronor) och innebär för övrigt att vi får pengarna tillbaka vid exakt sex mål. Lagen har för övrigt snittat runt nio mål per match i sina sex senaste inbördes möten i JVM.

Speltips:

Speltips:  Över 6 mål (asian handicap)
Odds:  1,88 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  23:00, onsdag 28/12
TV:   svttva logo (TV-tablå)
Stream:   svtplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: