Speltips Seattle Sounders – Vancouver Whitecaps 27/6: Toppen mot botten

Martin Efvergren Publicerat: 26 juni 2021

Det obesegrade topplaget Seattle Sounders är storfavoriter då bottenlaget Vancouver Whitecaps gästar. Detta möte i MLS spelas natten till söndag den 27 juni svensk tid.

Seattle Sounders – Vancouver Whitecaps

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen.

Seattle Sounders ångar på i toppen av MLS Western Conference. Efter 10 spelade matcher har man fortfarande inte förlorat och nu kommer man till det här mötet med två raka 2-1-segrar.

Laget hade kryssat i två raka matcher innan det cirka tre veckor långa uppehållet som varade fram till förra helgen. Där tog man åter in på vinnarspåret då LA Galaxy besegrades. I veckan tog en ny skalp då man vann med uddamålet mot Real Salt Lake efter ett sent avgörande på straff.

Seattle står därmed på 24 poäng på 10 matcher vilket ger att man toppar Western Conference. Betydligt tyngre har det gått för kommande motståndaren Vancouver Whitecaps som kommer till den här matchen med fem raka förluster i ryggen.

Vancouver har skrapat ihop 7 poäng på sina 9 matcher så här långt där samtliga poäng inkasserades under de fyra första omgångarna. Formen är således svag och nu väntar tuffast möjliga motstånd.

Senaste omgången skiljer också de här båda lagen åt på så vis att Seattle vann tack vare ett sent avgörande medan Vancouver föll tungt efter att LA Galaxy satt 2-1-målet i den 90:e minuten. En tydlig bild av lagens vitt skilda momentum just nu.

På Vancouvers skadelista finns Ricketts, Nerwinski och Gaspar medan Seattle lär sakna Frei, Delem, Atencio, Lodeiro och Morris.

Jämnare än tabellen visar

Det mesta talar för Seattle Sounders i den här matchen och en hemmaseger står i låga 1.35 gånger pengarna. Obesegrade Seattle är uppenbarligen väldigt svårslagna men de flesta matcherna hittills har varit jämna och det är sällan man vinner med mer än ett mål.

Tittar vi på resultaten i Seattles 4 senaste matcher så lyder den raden: 1-1, 0-0, 2-1, 2-1. I den bemärkelsen går det att argumentera för att den här matchen kommer att bli jämnare än förväntat sett till oddssättningen.

Kanadensaren Marc Dos Santos har lett Vancouver Whitecaps sedan 2018, han känner sitt lag och bör inte få någon i det här läget. De behöver hitta ett sätt att ta poäng igen och på så vis återvinna självförtroendet.

Senast föll man alltså efter ett avgörande 90:e minuten men i stort svarade man för en klart godkänd insats mot LA Galaxy. Kan de ta med sig de grunderna till den här matchen bör man kunna stå upp även mot ett lag som Seattle.

Det har studsat Seattles väg den här säsongen men de flesta segrar har varit med uddamålet. Vancouver har förlorat sina 5 senaste matcher varav 3 var med uddamålet.

Mycket talar för att det här kan komma att bli jämnare än vad tabellen och formkurvorna visar. Seattle är det bättre laget men de lär inte kunna jogga hem tre poäng här.

Bäst spelvärde finner jag i att bortalaget kommer kunna hålla jämna steg med favoriten och spelet blir Vancouver Whitecaps +1.5 (asian handicap) till 1.78 gånger insatsen hos Casumo.

  Rygga spelet hos casumo – få 100 kr freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Vancouver Whitecaps +1.5 (asian handicap)
Odds: 1.78
Bolag: Casumo
Spelstopp: 03:00, söndagen den 27 juni 2021
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: