Speltips Senegal – Guinea 14/1: Tidig avsparkstid

Martin Efvergren Publicerat: 14 januari 2022

Turneringens huvudfavoriter Senegal tar sig an Guinea i den andra rundan av gruppspelet i de afrikanska mästerskapen. Matchen spelas fredagen den 14 januari 2022 med avspark kl 14:00.

Senegal – Guinea

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inför de afrikanska mästerskapen 2021 i Kamerun gällde Senegal som huvudfavoriter att vinna hela turneringen hos de flesta spelbolag. De regerande mästarna Algeriet ligger dock inte långt efter vad gäller favoritskapet.

Hursomhelst svarade Senegal upp till förväntningarna i så mån att man i alla fall sin premiärmatch mot Zimbabwe – men det satt väldigt långt inne. Det dröjde nämligen ända fram till den sjunde övertidsminuten innan Sadio Mané kunde avgöra på straffspark.

Senegal löste, med nöd och näppe, tre poäng i den matchen där man var skyhöga favoriter. Nu ska man ta sig an ett Guinea som, på pappret, har en högra nivå i sig än Zimbabwe.

Precis som Senegal så vann Guinea sin premiärmatch med 1-0 då Malawi stod för motståndet. ÖFK-keepern Aly Keitas Guinea tog ledningen i slutet av första halvlek och kunde därefter kontrollera hem segern.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Otroligt målsnål turnering

Guinea har inte rosat marknaden den senaste tiden. Förbundskapten Kaba Diawara tog över rodret så sent som i oktober förra året och segern mot Malawi i måndags var hans första i tävlingssammanhang.

I VM-kvalet som spelades det gångna året vann Guinea inte en enda av sina sex matcher. Visserligen kryssade man fyra av dessa men slutresultatet blev bara en tredje plats i gruppen, där man slutade efter Guinea-Bissau och gruppvinnaren Marocko.

I Aly Keita har Guinea en bra målvakt och framförallt har man ett starkt centralt mittfält där Liverpools Naby Keita och Romas Amadou Diawara håller hög klass.

Men med spelare som Sadio Mané, Idrissa Gueye, Abdou Diallo och Cheikou Kouyaté har Senegal ett ännu starkare lag på pappret. Man gäller också som favoriter inför den här matchen där ett spel på Senegal ges till ett odds omkring 1.75.

Precis som vi tidigare vant oss vid så har det varit ruggigt målsnålt så här långt in i de afrikanska mästerskapen. Mycket talar för att inte heller den här matchen kommer bli något målkalas.

Senegal gäller som rättmätiga favoriter men man imponerade inte mot Zimbabwe i måndags. Jag tror på ännu en jämn, tät och målsnål tillställning och mitt spel blir därför att det kommer göras under 2 mål (asian handicap) till 1.66 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2 mål (asian)
Odds: 1.66
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 14:00, fredag 14 januari 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: