Speltips Senegal – Kap Verde 25/1: Åttondelsfinal

Martin Efvergren Publicerat: 25 januari 2022

Turneringens huvudfavoriter Senegal ställs mot Kap Verde i åttondelsfinalen av de afrikanska mästerskapen 2021. Matchen spelas tisdagen den 25 januari 2022 med avspark kl 17:00.

Senegal – Kap Verde

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Senegal gällde som knappa huvudfavoriter inför de afrikanska mästerskapen 2021 i Kamerun, men de har inte riktigt levt upp till förväntningarna så här långt. I gruppspelet gjorde man bara ett mål framåt totalt på sina tre matcher. Likväl räckte det för att vinna gruppen eftersom man samtidigt inte släppte in ett enda mål.

Man inledde turneringen med att, med nöd och näppe, besegra Zimabwe med 1-0. Detta efter att man fått en straff på tilläggstid som Sadio Mané förvaltade på bästa sätt. Därefter följde sedan två mållösa matcher mot Guinea och Malawi. Det blev således fem poäng som alltså räckte för att bli gruppsegrare.

Kap Verde fick också de en bra start på gruppspelet då man besegrade Etiopien med 1-0 efter att de sistnämnda drabbats av en utvisning redan matchens 12:e minut.

Därefter blev det förlust med samma siffror mot Burkina Faso i den andra matchen. I den sista gruppspelsmatchen mot värdnationen Kamerun ryckte man sedan upp sig och tog en viktig pinne i en match som slutade 1-1. Därmed landade Kap Verdeöarna på fyra poäng, vilket gav en tredjeplats i en gruppen som räckte för att gå vidare som en av de bästa treorna.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Senegal höjer sig

Med Liverpools Mané, Napolis Koulibaly och PSG:s Diallo och Gueye i spetsen kom Senegal till den här turneringen med den, på pappret, kanske starkaste truppen av alla. Det gjorde dem alltså till förhandsfavoriter, men de har alltså inlett turneringen trevande.

Samtidigt är det inte första gången en favorit tråcklar sig vidare från ett gruppspel för att sedan successivt höja sig genom mästerskapet. Nu är det upp till bevis för Aliou Cissés manskap att visa att man kan göra just det.

De afrikanska mästerskapen har generellt varit rejält målsnålt så här långt och Senegal har väl varit ”värst” i den bemärkelsen. De har alltså målskillnaden 1-0 efter tre matcher och har ännu inte gjort något spelmål.

Inför det här mötet mot Kap Verde gäller Senegal förstås som favoriter. Länderna möttes senast i en träningsmatch i somras, då vann Senegel med 2-0. Med samma siffror vann man även de båda mötena i VM-kvalet 2016-17.

Kap Verde svarade för en stark bedrift då man klarade 1-1 mot Kamerun senast. Men man imponerade inte då man föll mot Burkina Faso och premiären hade man stor hjälp av att Etiopen drabbades av en tidig utvisning.

Senegal är det bättre laget på de flesta positioner och jag tror att man kommer att steppa nu när det börjar gälla på allvar. Även det här lär bli en tät och målsnål batalj, men mycket talar ändå för att Senegal kommer att göra det som krävs för att vinna. Mitt spel blir därför helt enkelt att Senegal vinner till 1.66 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Senegal vinner
Odds: 1.66
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 17:00, tisdag 25 januari 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: