Speltips Senegal – Zimbabwe 10/1: Tidig avsparkstid

Martin Efvergren Publicerat: 10 januari 2022

Senegal är stora favoriter då man ställs mot Zimbabwe i den första gruppspelsmatchen i de afrikanska mästerskapen. Matchen spelas måndagen den 10 januari 2022 med avspark kl 14:00.

Senegal - Zimbabwe

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

De afrikanska mästerskapen 2021 har skjutits upp två gånger. Första gången på grund av klimatet och den andra gången på grund av pandemin, men nu ska det alltså bli av. Värdnation för turneringen är Kamerun.

Senegal går in i de afrikanska mästerskapen som huvudfavoriter till att vinna hela turneringen. De regerande mästarna Algeriet ligger dock inte långt efter om vi ser till spelbolagens oddssättning.

Senegal har en stark trupp på pappret och man har gjort det bra i VM-kvalet under gångna året. I sin senaste match besegrade man Kongo med 2-0, vilket innebar att man vann sin grupp med hela åtta poängs marginal ner till tvåan Togo. Av sina sex matcher vann man fem och en slutade oavgjort.

I premiären av de afrikanska mästerskapen ställs man nu alltså mot ett Zimbabwe som inte har vunnit en enda av sina 12 senaste matcher. I VM-kvalet slutade man sist i sin grupp efter att ha tagit två poäng på sex matcher.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tät tillställning

Zimbabwe har svårt att vinna matcher, men man har heller inte blivit överkörda. I VM-kvalet gjorde man bara två mål framåt, men man släppte bara in sju på sex matcher.

I COSAFA Cup som spelades i somras blev det heller ingen trepoängare för Zimbabwe. Facit i den turneringen blev två kryss och två förluster. Bland annat ställdes man då mot just Senegal och det blev en jämn tillställning som senegaleserna till slut vann med 2-1 efter ett sent avgörande mål av Mohamed Ba.

Senegal tog sig sedan till final i COSAFA Cup, men föll där mot Sydafrika efter straffsparksläggning.

Förutom Senegal och Zimbabwe finns även Malawi och Guinea i den här gruppen. Senegal gäller som favoriter att vinna gruppen och därtill hela turneringen. Med de förväntningarna
ska man förstås lyckas besegra Zimbabwe i den här premiärmatchen. Hos spelbolagen ger en Senegal-vinst endast omkring 1.23 gånger insatsen.

Det blev visserligen tre mål när de här lagen möttes i somras, men det är faktiskt ovanligt många mål för att vara Zimbabwe. Ser vi till deras sju senaste matcher så har det gjorts under 2.5 mål i sex av dessa.

Senegal är lite mer målglada, men jag tror att den här första matchen kan komma att bli ganska tillknäppt. Senegal lär nog göra vad som krävs för att vinna men det blir sannolikt inte med någon större marginal. Mitt spel blir att det kommer att göras under 2.5 mål i den här matchen till 1.71 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.71
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 14:00, måndag 10 december 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: