Speltips, Sevilla – Atlético Madrid 1/3: Skrällchans på Ramon Sánchez Pizjúan

Spelbloggare Publicerat: 1 mars 2015

sevilla atletico 1/3Trots skadeproblem ser vi Sevillas chans att förlänga sin fina hemmatrend som stor när serietrean Atlético Madrid gästar Ramon Sánchez Pizjúan Stadium under söndagen. Här är vårt speltips.

Atléticos prestationer har varit blandade de senaste veckorna. Lysande hemmaspel varvas med sämre på bortaplan och nu senast, i Tyskland, stod man som förlorare efter 90 minuters spel mot Bayer Leverkusen i Champions League-åttondelsfinalen. Huruvida man klarar av att vända på hemmaplan får vi svar på om cirka tre veckor, men uppförsbacke är det utan tvivel.

Den förra seriebortamatchen förlorades också. Pånyttfödda Celta Vigo var två siffror större och Atlético hamnade inte ens i målprotokollet. Endast en bortamatch av de sex senaste har vunnits, vilket var mot för tillfället odugliga Eibar och det kan knappast tituleras som en storartad insats.

Lite av det här enorma självförtroendet man haft sedan i fjol verkar ha förlorats i samband med serieförlusten mot Barcelona i januari, vilken innebar att den praktiska möjligheten att vinna Primera División för andra året i följd försvann. Den hyfsat färska 4-0-segern mot derbyrivalen Real Madrid talar emot påståendet, men över det hela får ändå Atlético ses som lite mindre slagkraftiga nu, kontra i början av säsongen.

Vi sätter frågetecken över Siquerias status och räknar bort Sául som åkte på en skada i Tyskland. Helt okej skadeläge.

Obesegrade hemma

Sevilla håller väntad nivå i år och parkerar just nu på femteplatsen i serien och är klara för åttondelsfinalen i Europa League. Man har lätt vittring på Valencia som innehar den åtråvärda fjärdeplatsen, men bör vinna här för att hålla att avståndet upp inte ska bli för stort. Det tycker jag att de ska ha bra chans att göra.

Faktum är att man är ensamma i serien om att vara obesegrade på hemmaplan efter 12 matcher. Förvisso har varken Barcelona eller Real Madrid kommit på besök ännu, men 9-3-0 är likväl en solid resultatrad. Hälften av matcherna har dessutom slutat med hållen nolla.

Likt Atlético har Sevilla varit som en bergochdalbana i hemma- och bortamatcherna efter nyår, men nu senast stod man för en meriterande 3-2-vinst borta mot Borussia M’gladbach – och sammanlagt skrevs segersiffrorna till 4-2 i dubbelmötet. På hemmaplan, diverse cuper inkluderade, har man 19 raka utan förlust; 16 segrar och 3 oavgjorda.

En rad spelare är borta, keepern Beto och Coke bland andra, men truppen är bred och det finns god uppbackning.

Ser hemmalaget som en kapabel underdog – och Sevilla +0 AH (detsamma som draw no bet) smakar fint till 2,15x hos Bet365.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Sevilla 3,10 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 3,30 titanbet logo 1 000 kr
Atletico Madrid 2,50 betway logo 500 kr
Under 2,5 mål 1,75 250 kr
Över 2,5 mål 2,15 williamhill logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Sevilla +0 AH
Odds: 2,15 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 19:00, 1/3
TV:  cmorefotboll logo bet365tv logo Regler och villkor gäller. (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson