Speltips, Sevilla — Espanyol 29/1: Vågar Espanyol försvara sin ledning?

Emil Jakobsson Publicerat: 28 januari 2015

Sevilla - Espanyol 29 januari 2015Dags för returmöte mellan Sevilla och Espanyol i Copa del Rey. Inför matchen har Espanyol med sig ett 3-1-överläge och vittring på semifinalplatsen. För Sevilla som plötsligt har hamnat i motvind börjar det bli dags att bestämma fokus inför resten av säsongen.

Efter att ha gått som tåget stötte Sevilla helt plötsligt på patrull förra veckan. Två förluster på fyra dagar, båda med 3-1. Från kanonläge på fjärdeplatsen i ligan och chans på semifinal i cupen ser det plötsligt betydligt mörkare ut i Sevillalägret.

Det finns dock ljusglimtar även hos hemmalaget, till exempel att de inte har förlorat en tävlingsmatch på hemmaplan sedan i mars 2014. Dessutom möts lagen i ligan igen inom bara ett par dagar. Mycket troligt att Sevilla kommer använda torsdagens cupmatch till att bygga upp självförtroendet inför söndagens ligamöte.

Raka motsatsen är det för Espanyol. De kan se tillbaka på fyra raka vinster med hela 9-1 i målskillnad. Ser vi till ligan ligger de stadigt i mitten och riskerar varken nedflyttning eller har någon realistisk chans till europaspel. Fullt fokus på cupen alltså, en titel de har vunnit fyra gånger tidigare och senast 2005/2006.

Mycket mål att vänta

Det blir ofta målrikt när Sevilla och Espanyol drabbar samman. Det hat blivit tre mål i snitt per match och det är hela nio matcher sedan den linan underskreds.

För att Sevilla ska ha chans till avancemang krävs det att de gör minst två mål i torsdagens returmöte. För Espanyol vore det rent ut sagt livsfarligt att gå in med ambitionen att försvara sitt resultat i 90 minuter — ett mål framåt däremot skulle nästintill säkra semifinalplatsen.

Sevilla lär ge allt för att hämnas förra veckans förlust men risken finns att de öppnar upp bakåt, vilket Espanyol kommer vara snabba att utnyttja.

Båda lagen gör mål spelas till 1,87 på Unibet ‑ vilket sticker ut då väldigt många bolag är nere runt 1,7 för detta spel i skrivande stund.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Sevilla 1,57 bwin logo 250 kr
Oavgjort 4,25 betsafe logo 1 000 kr
Espanyol 6,2 nordicbet logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,12 betsafe logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,75 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1,87 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 200 kr bonus)
Spelstopp: Torsdag 29/1 kl 22:00
TV:  cmorelive logotv4sport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Skrivet av: Petter Lundmark