Speltips, Sevilla – Mönchengladbach 15/9: Aldrig kul att resa till Sevilla

Simon Pålsson Publicerat: 15 september 2015

Äntligen dags för Champions League och vi får bland annat se mötet mellan de formsvaga lagen Sevilla och Borussia Mönchengladbach. Vem tar chansen till tre otroligt viktiga poäng?

Champions League är äntligen här igen och årets turnering bjuder på ett par deltagare som inte vanligtvis visar upp sig i den finaste av europeiska klubblagsturneringar. Sevilla, det regerande mästarlaget från Europa League, är tillbaka i turneringen och väntas bli en tuff nöt att knäcka i sina sex kommande gruppspelsmatcher.

Borussia Mönchengladbach har också tagit sig hela vägen till turneringens gruppspel och skänker lite extra tysk glans till säsongens upplaga av turneringen. Laget har under flera säsonger hemma i Tyskland gjort sig kända för en offensiv, målglad fotboll – ofta åt båda håll – och har därigenom skördat en del framgångar.

Tyskarnas inledning på den här säsongen har dock varit allt annat än lovande, med storförluster borta mot Borussia Dortmund och hemma mot Hamburger SV. Dessutom har man gått på pumpen mot både Mainz och Werder Bremen. Faktum är att man inlett säsongen med fyra raka ligaförluster. Allt annat än övertygande va?

Sevilla har å sin sida inte heller öppnat säsongen särskilt bra, med tre matcher utan seger så här långt i ligan. Förutom en tung prestigeförlust borta mot Atlético Madrid har man tappat poäng mot Levante och Malaga. Det är visserligen inte hela världen, men två poäng av nio möjliga är man såklart inte nöjda med.

Sevillas rutin blir avgörande

Det är med andra ord två formsvaga lag som förbereder sig för premiäromgången av Champions Leagues gruppspel. Med tanke på att övriga två lag i gruppen utgörs av Juventus och Manchester City har båda lagen verkligen en god chans att genom en seger i den här matchen ta sig upp som en solklar utmanare om gruppens två topplaceringar. Det är den här matchen lagen behöver vinna, med tanke på vilka matcher som väntar.

Faktum är att Sevilla och Borussia Mönchengladbach har drabbat samman två gånger det här året. Båda matcherna spelades i Europa Leagues sextondelsfinal och slutade med segrar för Sevilla två gånger om. Det är knappast en nackdel att ha med sig den känslan in i den här matchen för Sevilla.

Vår känsla inför matchen är att Sevilla är ett starkare lag, speciellt hemma i Spanien. Man har klarat av att slå Borussia Mönchengladbach två gånger bara i år och har dessutom ett starkt övertag med tanke på tyskarnas horribla ligastart. Sevillas rutin från Europaspel, med Europa League-titeln från i somras som kronan på verket, blir avgörande och vi tror att Mönchengladbach får räkna med en förlust med mer än ett mål.

Därför tycker vi att Bet365 är väl generösa som dukar upp oddset 2,02 gånger pengarna på Sevilla -1 (asian handicap). Det betyder att vi får pengarna tillbaka vid uddamålsvinst, men vinner vid seger med minst två mål för spanjorerna. Vi tror att tyskarnas trend med insläppta mål (totalt 11 på de 4 inledande ligamatcherna) håller i sig mot ett starkt, motiverat och rutinerat Sevilla hemma i Spanien. Oddset kan till exempel jämföras med 1,92 hos Unibet som är en mer korrekt analys än Bet365:s 2,02.

Speltips:

Speltips: Sevilla -1 (pengarna tillbaka vid uddamålsseger)
Odds: 2,02 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Kl 20:45, tisdag 15/9
TV:  viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor: / Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Sevilla 1,6 mybet logo
Oavgjort 4,33 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Borussia M’gladbach 6,6 unibet logo
Över 2,5 mål 1,81 redbet logo
Under 2,5 mål 2,06 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: