Speltips, Sevilla – Real Madrid 2/5: Överdrivet favoritskap

Spelbloggare Publicerat: 2 maj 2015
sevilla real 2/5
Foto: Bildbyrån

För både Sevilla och Real Madrid väntar Europaspel i veckan och när de möts i Primera División är det en oviss match vi har framför oss – skrällchans råder!

Primera División-titeln är fortfarande inom räckhåll för Real Madrid och de hittas två pinnar under antagonisten Barcelona, som står inför ett tufft spelschema i slutspurten av serien. Även om spelet kanske inte klickat helt perfekt, står man stärkta med sju vinster och en oavgjord på de senaste matcherna, varav krysset kom i det första av två möten mot Atlético Madrid i CL-kvartsfinalen.

Så, formen får vi ändå betrakta som närapå toppad. Lite fokus kan redan nu vara på bataljen mot Juventus i veckan, men självklart är de fullt motiverade att prestera och kamma fullt här. Titelracet lever trots allt i högsta möjliga grad.

På resande fot vet vi dock att Marängerna är allt annat än oslagbara och resultatraden där är 12-0-5 – hemma 15-1-1. Enorm skillnad och det är mot just toppkonkurrenterna förlusterna kommer; Barcelona, Atlético Madrid och Valencia är tre av dem som varit siffrorna större.

Nu ska man försöka lösa biffen utan spetsen Karim Benzema, skadad, och även mittfältsdirigenten Luka Modric är out. Utan dessa herrar blir man märkbart sämre på pappret. Ersätter den förstnämnda väntas mexikanen Javier Hérnandes göra – och även om han är en bra fotbollsspelare, skiljer det några snäpp mellan dem.

35 raka hemmamatcher utan förlust

Sevilla är de enda som fortfarande är utan förlust på hemmaplan i Primera División. På Ramon Sanchez-Pizjuan kan man vinna över vilket motstånd som helst i världen, vilket resultatraden 12-5-0 starkt visar på. Även i Europaspelet har man varit extremt lyckosamma på arenan.

Formraden är till och med bättre än Reals; inte en enda av de 15 senaste matcherna har förlorats – på hemmaplan, i tävlingssammanhang, 35 raka. En av de mest imponerade prestationerna på sistone var för lite mindre än en månad sedan, när man hämtade in 0-2 till 2-2 just på Ramon Sanchez-Pizjuan mot urstarka Barcelona.

Skadesituationen är bra och enda nämnvärda namnet på frånvarolistan är försvararen Nicolas Pareja. Poängspelaren Vitolo har haft en kamp mot klockan, men det mesta tyder på att han faktiskt kommer till spel.

Sevilla har också ett Europaspel att ta hänsyn till, EL, men slåss för att plocka en kvalplats mot CL och är precis som Real fullt motiverade här. Dessutom har de två dagars längre vila inför kommande match och sådant kan påverka starkt, inte minst psykiskt.

De två senaste inbördesmötena när Sevilla stått som värd, har man vunnit – båda med uddamålet. Liknande nu? Sevilla +0,5 mål (detsamma som dubbelchansen 1X) spelas till fina 1,90x hos Bet365. Skulle bli förvånad om oddset inte dalar närmare avspark.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Sevilla 3,75 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 3,90 titanbet logo 1 000 kr
Real Madrid 2,05 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,55 superlenny logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,55 mybet logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Sevilla +0,5 mål asian
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Lördag 20:00, 2/5
TV:  cmoresport logo unibettv logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson