Speltips, Sevilla – Villarreal 19/3: Väntat lik matchbild som senast – fördel Sevilla?

Spelbloggare Publicerat: 19 mars 2015

sevilla villarreal 19/3Sevilla sitter i förarsätet med 3-1 inför hemmareturen mot Villarreal. Är det redan avgjort? Det tror i alla fall vi – den väntade matchbilden bör innebära fördel för Sevilla.

Villarreal spelade stundtals bra på El Madrigal, men blev djupt sårade vid bolltapp. Dels för att man själva lämnade för stora ytor bakåt, men den fantastiska spetsspel Sevilla visade upp ska inte snackas bort. Snudd på en perfekt prestation vid en bortamatch.

De har varit ojämna på sistone, Villarreal. I början av månaden lyckades de exempelvis spela oavgjort borta mot Real Madrid, vann med 4-1 mot Celta Vigo veckan därpå – men bottennappet mot Sevilla och det faktum att man bara fick oavgjort mot Almería senast lämnar tecken av att man håller på att falla ner i en formdipp, om så inte redan gjorts.

På resande fot har Villarreal 3-7-4 i Primera División, vilket inte är speciellt imponerande för en seriesexa. I Europaspelet har det sett bättre ut, men motståndet också varit lite sämre än de som ofta står på andra sidan planhalvan i seriematcherna.

Ettan spelas

Sevilla, ja, vilken match de gjorde på El Madrigal. Med endast 27% bollinnehav – siffror man borde trodde att Barcelonas motståndare har – fick man in tre mål. Anfallsspelet var vasst och så effektivt det nästan bara kan bli.

Nu kommer Villarreal tvingas vara de som rullar boll, då minst tre baljor måste göras. Det tror jag passar Sevilla som handen i handsken. Man är starka i omställningsspelet och med gott självförtroende lär spelarna inte hålla tillbaka när Villarreal tappar boll. Om de ens kan vara i närheten av lika effektiva som i första mötet, då blir det mål från de rödvitas sida.

Facit i formraden är fyra vinster, i tre av fallen mot starkt motstånd, och ett kryss mot svårspelade tabellfyran Atlético Madrid. Hela 13 mål har det blivit på dessa matcher, sju har släppts in.

I Primera División är man ensamma att ha en nolla i förlustkolumnen på hemmaplan med 10-4-0. Bara sju mål har släppts in och det är minst i hela serien. Galen statistik.

Tror bestämt att processen blir kort på Estadio Ramon Sánchez Pizjuán och den raka ettan känns som ett kanonspel till 2,20x hos Bet365.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Sevilla 2,20 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 3,75 betsson logo 1 000 kr
Villarreal 3,30 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,38 williamhill logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,64 redbet logo 1 200 kr

 

Speltips:

Speltips: Sevilla att vinna, rak etta
Odds: 2,20 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Torsdag 21:00, 19/3
TV:  tvtolv logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson