Speltips, Shakhtar Donetsk – Bayern München 17/2: Klasskillnad i åttondelsfinalen?

Spelbloggare Publicerat: 17 februari 2015
donetsk bayern mun 17/2
Foto: Bildbyrånbayern

Som vi väntat! Champions League är tillbaka med slutspelet och i den ena av två åttondelsfinaler som spelas under tisdagen, tar Shakhtar Donetsk emot Bayern München som har ett enormt favoritskap att leva upp till.

Donetsk är en splittrad stad och klubben Shakhtar likaså. En stor del av supporterskaran – i huvudsak de nyare från L’viv – har visat sitt missnöje, i form av bland annat bojkott. Patrioterna i väst vill att klubben gör upp med de ryska influenserna som präglar organisationen och allt runtomkring. Men det vill inte spelarna. Relationen är frusen, iskall. Kan fansen vinnas tillbaka?

Som ni då förstår, Shakhtar Donetsk är allt annat än välmående. En CL-succé skulle kunna vara det som räddar fansen, ägarna och spelarnas relation – men att då ställas mot mardrömsmotståndet Bayern München redan i åttondelen, det är tufft.

I gruppspelet fick man bästa möjliga lottning och i få andra grupper skulle de överhuvudtaget haft en rimlig chans att nå slutspelet, i alla fall enligt undertecknad. Man kom tvåa, fem pinnar bakom Porto och två före ett iskallt Athletic Bilbao.

Den inhemska serien har haft uppehåll sedan början på december. Man har vunnit fem år i följd men är nu, efter 14 omgångar, fem poäng bakom serieledarna. Få saker fungerar som det ska och ett hårt jobb ligger framför laget.

Taras Stepanenko drabbades av för många kort i gruppspelet och är sålunda avstängd i mötet på L’viv Arena. Han har fyllt en betydande roll på mittfältet under spelåret och är ett stort avbräck.

Hörn- och resultatspel

Enligt de flesta spelbolagen är Bayern München favoriter till att få lyfta CL-pokalen och exempelvis Bet365 betalar bara 3.50x för spelet. Shakhtar Dontesk är oddsmässigt sämst till och samma bolag betalar 501,0x för att de ska stå som vinnare.

Bayern München toppade ”dödens grupp” utan någon överhuvudtaget konkurrens. Fem av sex matcher vanns och övrig match utspelades när man redan var klara för slutspelet – och att man spelade 70 minuter med en man mindre spelade självklart också in.

Den tyska jätten kommer från en historisk kross mot Hamburger SV. 8-0 blev slutresultatet och tre olika spelare blev tvåmålsskyttar; Götze, Robben och Müller. När Bayerns maskineri tar fart, då är de nära på ostoppbara.

Skadesituationen är lättad och enda nämnvärda spelaren som saknas är kaptenen Phillipp Lahm.

Har svårt att se Shakhtar Donetsk, baserat på deras prestationer i gruppspelet, kunna stå upp speciellt bra mot fantastiskt starka Bayern München. Blir spel mot ett mål och i seriespelet snittar Bayern 6,6 hörnor per bortamatch. 2,0x för över 6,5 hörnor är utan tvekan ett värdespel.

Kan mycket väl rinna på i målprotokollet också. Bayern München bör kunna döda det här dubbelmötet direkt och tvåan -1,5 mål AH tas till fina 2,15.

Kör en medelinsats på båda spelen.

Testa vår favoritbookie!
William Hill bjuder sina nya kunder på en välkomstbonus upp till 1 000 kr. Öppna ditt konto här.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Shakhtar Donetsk 9,35 unibet logo 1 200 kr
Oavgjort 5,00 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Bayern München 1,40 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,20 bwin logo 250 kr
Över 2,5 mål 1,76 redbet logo 1 200 kr

 

Speltips:

Speltips: Bayern München över 6,5 hörnor
Bayern München -1,5 mål AH
Odds: 2,00 / 2,15 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin         (250 kr bonus)
Titan Bet  (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Tisdag 20:45, 17/2
TV:  viasatsport logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson