Speltips, Shakhtar Donetsk – Istanbul Basaksehir 25/8: Tidig spik i kistan

Simon Pålsson Publicerat: 25 augusti 2016

Formen pekar uppåt och resultatet från det första mötet såg minst sagt ljust ut. Shakhtar Donetsk har därmed väldigt goda möjligheter att slå ut Istanbul Basaksehir ur kvalet till Europa League.

2-1 till Shakhtar Donetsk nere i Turkiet i det första mötet har resulterat i ett stort övertag för ukrainarna inför returen. Här handlar det helt enkelt bara om att försvara den stabila ledning man har.

Å andra sidan har Shakhtar Donetsk – under sina många år på den europeiska toppscenen – verkligen inte gjort sig kända som ett lag som backar hem för att försvara sina ledningar. Istället väljer de att hålla bollen inom laget, trycka upp med mycket folk och hela tiden gå hårt i återerövringspressen. De blir därmed jobbiga att möta.

I returmötet mot Istanbul Basaksehir handlar det om att trycka in den där sista spiken i kistan för att helt döda spänningen. Om vi känner Shakhtar Donetsk rätt kommer de därmed gå hårt åt redan från första minuten och känslan är att turkarna kan få svårt att hantera det.

Galet formstarkt hemmalag

Därpå bör det nämnas att Shakhtar Donetsk sett väldigt starka ut på sistone, med en 4-0-vinst mot Dnipro i ligaspelet så sent som i helgen. Där kan vi snacka om ett resultat som sticker ut och som samtidigt cementerar den skillnad som trots allt finns bland topplagen i ukrainsk fotboll.

Ett Shahktar Donetsk på dåligt humör är inget vidare att möta, men att ställas mot ett formstarkt Shakhtar Donetsk är helt enkelt för mycket. Laget har nu sju vinster på sina åtta senaste matcher och förhoppningen är såklart att det ska bli fler.

Vi tror att Shakhtar Donetsk går hårt ut redan i första minuten, för att se till att gästerna helt enkelt inte orkar. Därför spelar vi hemmalaget vinna första halvlek till 1,96 gånger pengarna hos Unibet (1 000 kr bonus).

Speltips:

Speltips: Shakhtar Donetsk vinner (första halvlek)
Odds:  1,96 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  21:00, torsdag 25/8

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: