Speltips, Shakhtar – Rapid Wien 25/8: Hörnlinan ett snäpp för låg

Simon Pålsson Publicerat: 25 augusti 2015

Rapid Wien har allt annat än ett drömläge inför returen mot Shakhtar Donetsk. Trots det tror vi att man har fina förutsättningar att skapa farligheter i returmötet.

Rapid Wien står inför en väldigt tuff uppgift när man tar sig till Ukraina för möte med svårspelade Shaktar Donetsk. Det första mötet i Österrike slutade med en 1-0-seger för gästerna, vilket ger Shaktar Donetsk ett gyllene utgångsläge inför returen.

Därtill måste man komma ihåg att Shaktar Donetsk visat sig väldigt hemmastarka. Det bevisade man inte minst mot Fenerbahce i senaste kvalomgången, där 0-0 från första mötet i Turkiet blev till 3-0 hemma i Ukraina. Till följd av oroligheterna i Ukraina spelar Shaktar dock inte på sin vanliga hemmaarena, men man trivs bevisligen på den vikarierande arenan också.

Det finns lite intressant statistik inför matchen. Bland annat har Shaktar Donetsk tagit emot österrikiskt motstånd två gånger förr och vunnit båda gångerna. Detta samtidigt som Rapid Wien på sina fem senaste möten mot ukrainskt motstånd har fyra förluster. Därtill har Shaktar Donetsk faktiskt varit i gruppspel fem raka säsonger och är med andra ord en svår nöt att knäcka i kvalspel. Det var dessutom tio säsonger sedan Rapid Wien senast spelade i Champions Leagues gruppspel.

Löjligt låg hörnlina

När det kommer till speltips inför matchen har vi svårt att förutse matchbilden. Shaktar Donetsk är ett starkt lag på hemmaplan och brukar vanligtvis vara väldigt svåra att rubba där. När man nu har med sig 0-1 från bortamötet är dock frågan hur man tar sig an returen. Vågar man gasa på precis som vanligt?

Klart är i alla fall att Rapid Wien kommer att försöka leta sig framåt i banan, även fall det inte är någon stress för deras del. De behöver vinna matchen, men om de skulle släppa in ett mål är det inte hela världen. Då krävs det bara två mål framåt.

Med det i åtanke är känslan att Rapid Wien inte kommer stressa, utan lugnt och metodiskt ta sig in i matchen och försöka ta ledningen utan att riskera för mycket bakåt. Likväl kommer man att trycka på mer och mer under matchens gång. Det lär öppna för en del hörnor och det är där vi hittar en löjligt låg hörnlina inför matchen. Rapid Wien över 3,5 hörnor i matchen till 1,67 måste spelas.

I hemmamatchen skapade österrikarna hela sju hörnor och även fall man inte kommer upp i så många tror vi att man hinner skapa åtminstone fyra hörnor, inte minst när jakten på det där ledningsmålet blir mer och mer intensiv.

Speltips:

Speltips:  Rapid Wien över 3,5 hörnor
Odds:  1,67 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, tisdag 25/8
TV:   viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Shakhtar Donetsk  1,67 williamhill logo
Oavgjort  4,20 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Rapid Wien  5,50 williamhill logo
Över 2,5 mål  1,70 betway logo
Under 2,5 mål  2,20 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: