Speltips Sheffield United – Nottingham 4/3: Jämna förutsättningar

Martin Efvergren Publicerat: 4 mars 2022

Det är två lag med sikte mot toppen som möts när Sheffield United tar emot Nottingham Forest i Championship. Matchen spelas fredagen den 4 mars 2022 med avspark kl 20:45 på Bramall Lane.

Sheffield United – Nottingham

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sheffield United inledde säsongen i Championship halvknackigt men har, sedan Paul Heckingbottom tog över som manager i november, höjt sig ganska markant. Inför bortamötet mot Millwall i lördags hade man tagit sex segrar och tre kryss på de nio senaste matcherna. Där tog emellertid den förlustfria sviten slut då man föll med 1-0.

Dessförinnan hade man tagit två raka segrar på hemmaplan. Först med 4-0 mot Swansea och därefter med 1-0 mot topplaget Blackburn. Man hade därmed också hållit nollan i fem raka matcher inför förlusten mot Millwall i helgen.

Sheffield United står på 53 poäng efter 33 spelade matcher i Championship. Man ligger just nu på en sjunde plats med en poäng upp till en positiv kvalplats.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kr freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett målsnålt Sheffield United

Sheffield United har fått en positiv effekt av det tränarskifte man gjorde i höstas. En liknande resa har Nottingham Forest gjort den här säsongen.

Steve Cooper tog över rodret i september och Nottingham har sedan dess klättrat uppåt i tabellen. Därtill har man tagit ett par riktigt fina skalper i FA-cupen. Senast slog man ut Leicester och i omgången innan besegrade man Arsenal.

I Championship kommer man nu från en 2-0-seger hemma mot Bristol City. Dessförinnan hade man kryssat i två raka matcher mot Stoke och Preston. Det ger att man är två poäng efter Sheffield United i tabellen med lika många matcher spelade.

Vi har med andra ord att göra med två lag i liknande situation och som ser väldigt jämnstarka ut. Jämnt blev det också när lagen senast möttes i början av november. Det mötet i Nottingham slutade 1-1.

I kraft av hemmaplansfördel är det nu Sheffield United som gäller som favoriter hos spelbolagen. En rak etta ges till ett odds omkring dubbla insatsen.

Även jag håller Sheffield som favoriter här, men det här lär bli en jämn batalj där viktiga poäng står på spel. Framförallt har hemmalaget sin styrka i defensiven. På deras nio senaste matcher har man endast släppt in två mål totalt. Samtidigt har de själva gått mållösa från tre av sina fem senaste matcher.

Det har också gjorts under 2.5 mål i sju av Sheffield Uniteds nio senaste matcher. Detsamma gäller i tre av Nottinghams fyra senaste matcher. Jag tror inte heller att den här matchen kommer att bli något målkalas. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.68 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.68
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:45, fredag 4 mars 2022
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: