Speltips, Sheffield United – Swindon Town 7/5: Historien talar sitt klara språk

Spelbloggare Publicerat: 6 maj 2015

Play off-kvalet mot Championship tar fart och vi har valt att fokusera på matchen mellan Sheffield United och Swindon, som båda hade fem vinstfria matcher i slutspurten av serien – vem bryter trenden?

Förra året hittades dessa två på platserna sex respektive sju, alltså precis under det ljusgröna området. Nu är de alltså här, i semifinalen mot Championship – och det ett oerhört fint spelår respektive part har gjort.

Men de avslutade på usla sätt båda två. Femman Sheffield United, som undertecknad håller högt i kampen om platsen till Championship, hade fyra oavgjorda och en förlust på de avslutande matcherna. Swindon, tre oavgjorda och två förluster. Dock har deras play off-platser varit ohotade medan direktbiljetterna varit omöjliga att nå sedan månader tillbaka – så man har mest använt de avslutande bataljerna som uppladdning inför detta.

Trots att Swindon hamnade precis över Sheffield i serien, ställer oddssättarna ut de sistnämnda som favoriter till avancemanget – något jag själv instämmer i. Håller dem som snäppet bättre och rapporter talar om att de sett aningen starkare ut de senaste veckorna.

Fem raka hemmavinster i inbördesmötena

Värden står ändå med två spelare borta – Louis Reed och Terry Kennedy – borta, men dessa hade ändå fått det svårt att plocka en plats i startelvan. Matt Done är osäker, men samma sak gäller honom; mycket sannolikt blir det ändå en plats på bänken. Gästernas Harry Toffolo ska testas närmare avspark – oavsett är han absolut ersättbar.

Ja, det är mer eller mindre de starkast möjliga startelvorna som kan ställas ut av tränarna. Då tycker jag att Sheffield United ska stå som hyfsat starka oddsfavoriter, vilket de också gör. Ettan betalar 2,30, krysset 3,40 och tvåan 3,40x.

Det handlar om att vinna hemmamötena i dessa dubbelmöten. Sheffield ska föra spelet, Swindon försöka hålla tätt och fajta sig till ett oavgjort resultat. Skulle inte alls bli förvånad om vi får två hemmavinster här.

Dessa två parter har också en historia av att just hemmalaget brukar vinna matcherna; så har det blivit i fem raka inbördesmöten och senast bortalaget vann var 1994 – sedan dess har 14 matcher avverkats.

Seriematchen på Bramall Lane vann Sheffield med 2-0 och jag tror att vi får något liknande i resultatväg här. Ettan spelas således, om än med en försiktig summa, till 2,30x hos Bet365.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Sheffield United 2,30 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 3,40 mybet logo 1 000 kr
Swindon Town 3,40 comeon logo 3 000 kr
Under 2,5 mål 1,74 betsafe logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,15 comeon logo 3 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Sheffield United vinner, rak etta
Odds: 2,30 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Torsdag 20:45, 7/5
TV:  Visas tyvärr inte på svensk TV. (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson