Speltips, Sheffield Wednesday – Brentford 14/4: Motivationsskillnaden fäller avgörandet

Spelbloggare Publicerat: 14 april 2015

Speltips/rek och oddsMotivationsspelen är av allt större betydelse i slutspurterna av serierna. Från den stora tisdagsbuffén i Championship och matchen mellan Sheffield Wednesday och Brentford hittar vi ett starkt sådant.

Sheffield Wednesday har en klassisk spelartrupp för en mittenplats; sticker inte ut alls och kollektivet håller en helt okej nivå. Till exempel saknas en målsprutare och de två som gjort flest, Stevie May och Atdhe Nuhiu, står på ynka sju strutar vardera och bortsett från bottentrion i tabellen har minst mål gjorts och då är man ändå placerade på trettondeplats.

Man ser varken ljus uppåt, eller mörker neråt. Finns bara enstaka platser att spela om när det återstår fyra matcher kvar att spela. Kan således vara på tal om bristande motivation och att spelarna tar lite lätt på matcherna.

Har väl synts små tendenser på detta fenomen redan. Formen är mindre bra med 1-3-2 på de senaste matcherna. Om jag förstått det hela rätt, har tränaren Stuart Gray höjt fingret för att det ska experimenteras lite i startelvan. Prestation står alltså över resultat, även om de till stora delar går hand i hand.

Värden saknar skadade lånespelaren Will Keane och återvänder därmed hem till Manchester för behandling. Det mesta tyder också på att mittfältspjäsen José Semedo fortfarande är out, även om han ska testas närmare avspark.

Stark tvåa

Gästernas Chris Long är ett frågetecken medan de senaste rapporterna talar om att Lewis Macleod är tillbaka från sin skada, men det ska ändå vara helt utan betydelse. En bra skadesituation, helt enkelt.

För Brentford handlar det om att hämta in en play off-biljett. Just nu skiljer ett mål dem från de ljusgröna platserna och slutspurten för dem blir verkligen en nagelbitare. Alla matcher är nyckelmatcher och de kommer helt klart mer motiverade till Hillsborough Stadium än motståndarna.

Formen är fin med fem matcher i följd utan förlust, varav tre slutat oavgjort och två vunnits. Nu senast var man en minut från att plocka tre viktiga pinnar till tabellen från bortamötet mot toppkonkurrenten Derby, men en kvitteringsbalja i den sista minuten satte stopp för det. Rejält med oflyt – spelet dock, det var under stora delar mycket bra.

På resande fot är man fjärde bäst i serien med imponerande 10-3-8 och detta mot ett Wednesday som har 4-11-6 på hemmaplan. Extremt många oavgjorda och det kan tala emot för den raka tvåan, men å andra sidan är Brentford de som kryssat minst av alla lagen på bortaplan.

Det mesta tycker jag pekar på att bortalaget ska lösa en fullpoängare här; kvalité, form, motivation och hemma- kontra bortastyrka. Till 2,30x köper jag den raka tvåan med glädje.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Sheffield Wednesday 3,40 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 3,50 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Brentford 2,30 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,85 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,05 betway logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Brentford vinner, rak tvåa
Odds: 2,30 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Tisdag 20:45, 14/4
TV:  Visas tyvärr inte på svensk TV.  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson