Speltips Shkendija – Tottenham 24/9: Europa League-kval

Simon Pålsson Publicerat: 23 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Tottenham Hotspur måste kvala sig in i gruppspelet, och möter nu FK Shkendija på bortaplan i den tredje kvalrundan i Europa League den 24 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos bet365!
Annons. Nya kunder hos Bet365. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det blev ingen succé förra säsongen, och efter en svag avslutning på spelet i Premier Leageu stod det helt klart att Tottenham Hotspur aldrig knep en direktplats till Europa. Men man fick i alla fall en kvalplats och det är mitt i detta kval som man nu befinner sig.

I det här läget ska Tottenham Hotspur kliva in mot FK Shkendija på bortaplan, och med tanke på att det är enkelmöte som gäller finns det ingen pardon att visa. Här gäller det att kliva fram med en vinst direkt för att inte riskera att göra sig själva till åtlöje.

Det är kanske inte den allra mest motiverande match man har spelat, men jobbet ska göras, och José Mourinho har inte råd att snubbla här. Det vore också förödande för laget, med tanke på att Europa League alltid kan ses som en bakväg till nästa års Champions League.

FK Shkendija har visat ganska fin form, och har tidigare vunnit två raka kvalrundor i Europa League-kvalet. Dessutom står FK Shkendija på åtta raka matcher utan förlust, och har på senare tid radat upp vinster i det inhemska ligaspelet. Där är det inte direkt så att motståndet är på samma nivå som här, men det är ändå ett bra tecken inför matchen.

Handikappspel i EL-kvalet

Tottenham Hotspur har som bekant fått in en riktigt tung värvning inför säsongen i form av den tidigare storspelaren för klubben – Gareth Bale. På många sätt vore det ett optimalt tillfälle för walesaren att göra minuter för sin nygamla klubb, men han är dessvärre inte i speldugligt skick än. Japhet Tangana är inte heller klar för spel, men det är ingen spelare som man hade haft med i startelvan ändå känns det som.

Om vi ser till betydelsen av den här matchen råder det i stort sett ingen tvekan om att det här är en match som Spurs måste vinna, och som man rent spelar- och formationsmässigt kommer att göra allt för att vinna. Det är utan tvekan så att man är det bättre laget, men det är ändå ett jobb som ska göras.

Ett tungt läge för hemmalaget är att man nu får klara sig utan Armend Alimi, som blev utvisad i den senaste kvalmatchen. Nu ska jag inte låtsas som att jag har stenkoll på honom, men att ha en startspelare borta när man ska försöka rubba Tottenham Hotspur är såklart inte optimalt.

FK Shkendija +2,5 spelas till 1,72 gånger såsen hos bet365. Det känns osannolikt att man kniper en vinst, men visst kan man ställa till det en aning här?

Annons:
  Rygga spelet hos bet365 – Få upp till 1 250 spelkrediter!
Annons. Nya kunder hos Bet365. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: FK Shkendija +2,5
Odds: 1,72
Bolag: Bet365
Spelstopp: 20:00, torsdag 24 september 2020
TV:  viasatsport logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: