Speltips, SHL-final: Skellefteå – Växjö 12/4: Rejält felsatt odds

Emil Jakobsson Publicerat: 12 april 2015

Skellefteå - Växjö speltips 12 april 2015 SHL finalNu ska det avgöras. Bara två lag är kvar och frågan är om Växjö Lakers kan skrälla och bryta Skellefteå AIK:s magiska slutspelstrend? Vi har gått igenom allt inför matchen och ett av spelbolagen har missat rejält med sin oddssättning. 

Vi har varit inne på det tidigare men jag kan verkligen inte hålla mig från att nämna det igen, det är helt enkelt för imponerande. Skellefteå är alltså framme i sin femte raka final och om de slår Växjö blir det deras tredje raka SM-guld. Över de tre senaste säsongerna har de vunnit 32 av 36 slutspelsmatcher. Att kalla det otroligt starkt är nästan en underdrift.

Men samtidigt var känslan inför slutspelet att om något lag ska slå ut Skellefteå är det just Växjö. De har precis som Skellefteå ett slutspelslag med mängder av rutin, rätt karaktärer och en väldigt imponerande bredd. De saknar visserligen den otroliga fart som Skellefteå besitter men även om jag håller Skellefteå som favoriter i finalserien anser jag att Växjö är det laget i SHL som har störst chans att vinna en finalserie mot Skellefteå.

Brukar öppna starkt i första matchen

Grundserie och slutspels ska precis som vanligt inte blandas ihop men värt att notera är att hemmalaget vann samtliga fem matcher mellan dessa två lag den här säsongen.

En av Skellefteås nycklar i slutspelet har varit deras otroligt starka öppningar i match ett som sedan sänker moralen hos motståndarna. De slog Brynäs med 4-1 i första kvartsfinalen och Linköping med 5-2 i första semifinalen. Redan i första perioden gjorde de två mål mot både Brynäs och Linköping och Växjö måste stå emot när denna slutspelsmaskin rullar ut i första perioden och sedan jobba sig in i matchen eftersom.

På hemmaplan under årets slutspel har Skellefteå vunnit samtliga fem matcher men två av matcherna har gått till förlängning.

Rejält felsatt odds

Gästande Växjö slog ut Örebro med 4-2 i matcher och nu senast Frölunda mes samma siffror. På bortaplan har de vunnit tre av sex matcher och värt att notera är att de gjort åtta mål på de två senaste hemmamatcherna men blev nollade i senaste bortamatchen.

Vi har hittat ett odds som verkligen sticker ut. Betway erbjuder hela 2,2 gånger pengarna på Växjö under 1,5 mål, de flesta andra bolagen som till exempel Ladbrokes, Bet365 och ComeOn ligger runt 1,85 för samma spel. En riktigt miss av Betway och vi synar dem direkt.

Saknar ni konto hos Betway erbjuder de våra läsare en unik bonus värd 1 000 kronor, dubbelt så hög som deras vanliga bonus.

Skellefteå har en otroligt stark defensiv. De släppte in minst mål under grundserien och med tanke på hur starkt de brukar starta i första hemmamatcher under slutspelet är jag helt övertygad om att Växjö har pratat om att inte gå i samma fälla. De kommer i första hand försöka bromsa upp Skellefteå och speciellt under första perioden lär vi inte se speciellt mycket offensiv hockey från Växjö.

Växjö gjorde bara totalt två mål trots 185 minuter ishockey uppe i Skellefteå Kraft Arena under grundserien och de blev som sagt nollade borta mot Frölunda i sin senaste bortamatch. Till hela 2,2 gånger pengarna är Växjö under 1,5 mål ett riktigt starkt spel.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Skellefteå 1,9 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 3,95 comeon logo 3 000 kr
Växjö 4,0 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,81 comeon logo 3 000 kr
Över 4,5 mål 2,25 ladbrokes logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Växjö under 1,5 mål
Odds: 2,2 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (Unik bonus: 1 000 kr)
Spelstopp: Söndag 12/4 kl 18:30
TV:  tvfyra logocmorehockey logotv4sport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Skrivet av: Thomas Mäkitalo