Speltips, SHL-final: Skellefteå – Växjö 16/4: Fortsätter laget på vinnarspåret?

Spelbloggare Publicerat: 15 april 2015
saik växjö 16/4
Foto: Bildbyrån

Finalserien i SHL mellan Skellefteå och Växjö ångar vidare när lagen åter tar sig norrut för det tredje mötet. 1-1 efter en komfortabel bortaseger i Växjö senast, och nu är frågan om Skellefteå fortsätter på vinnarspåret?

Det är verkligen drömtider för hockeyälskare just nu. NHL går in i sin slutspelsfas och hemma i Sverige är finalserien i landets finaste hockeyserie igång. Efter två matcher mellan finallagen Skellefteå och Växjö Lakers står det 1-1 i matcher, men frågan är om inte de tvåfaldigt regerande mästarna Skellefteå tagit sig in på vinnarspåret i och med 3-0-segern nere i Växjö tidigare i veckan?

Det finns mycket som pekar på det, inte minst med tanke på den enorma statistik som Skellefteå har i ryggen. Fem raka finaler och 33 segrar på 38 matcher i slutspelet över de tre senaste säsongerna. Hela klubben andas verkligen vinnarmentalitet för tillfället.

Bortsett från förlusten i den öppnande finalmatchen mot Växjö har Skellefteå inga förluster hemma i årets slutspel och man var dessutom grundseriens klart bästa hemmalag.

Växjö får svårt att hålla emot

Det är inte alltid lätt att hitta värde i den här typen av matcher, speciellt med tanke på att det är två lag som verkligen vill vinna och har potentialen att manövrera ut det andra laget. Det faktum att det står 1-1 i matcher efter varsin bortaseger är mycket talande för hur pass gedigna och stabila båda lagen är.

Oddset för ytterligare en bortaseger är uppe i fantastiska 4,70 hos NordicBet. Det må vara ett väldigt bra odds, men min magkänsla säger någonting annat. Att Växjö skulle lyckas vinna två raka matcher i Skellefteå Kraft Arena låter helt enkelt för bra för att kunna bli sant.

Mitt val faller istället på ett annat odds inför matchen. Ett spel som dessutom satt i föregående möte nere i Växjö. Hemmalaget Skellefteå att komma först till 3 gjorda mål i matchen till 2,15 hos Bet365 lockar betydligt mer än tunna 1,80 för den raka ettan. Att de två inledande matcherna varit tuffa, täta och målfattiga gör att jag tror på proppen ur och lite fler mål i det här mötet. Vi håller tummarna för att Skellefteå har vaknat på rätt sida och lyckas trycka in ett par puckar så snabbt som möjligt!

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Skellefteå 1,80 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 4,10 comeon logo 3 000 kr
Växjö 4,70 nordicbet logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,71 comeon logo 3 000 kr
Över 2,5 mål 2,20 williamhill logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Först till 3 mål: Skellefteå
Odds: 2,15 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Torsdag 18:30, 16/4
TV:  cmorehockey logo  tvfyra logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Skrivet av: Simon Pålsson