Speltips, Simon – Federer 8/7: Första riktigt tuffa testet för Federer

Simon Pålsson Publicerat: 7 juli 2015

Han har haft en tämligen behaglig resa fram till kvartsfinalen, men nu är det allvar. Roger Federer ställs mot Gilles Simon i kvartsfinalen och vi har hittat en något för hög lina.

Det är först i kvartsfinalerna vi kan vara säkra på att agnarna skiljs från vetet i stora tennisturneringar. En spelare kan faktiskt ha tur med lottningen och därför ta sig längre än vad han egentligen skulle.

En som haft en hyfsat gynnsam lottning så här långt i turneringen är Roger Federer, även fall schweizaren förmodligen hade tagit sig så här långt oavsett vilka motståndare som stod på andra sidan. 33-åringen känner sig minst sagt som hemma på Wimbledons gräsplaner och det är här han spelat sin allra bästa tennis genom åren.

I år har han imponerat stort, utan att behövt förta sig. Vägen fram till kvartsfinal har i för sig innehållit spelare som Sam Querrey och Sam Groth, två hårt slående servespecialisterna som kan vålla problem för vem som helst. Roger Federer är dock Roger Federer och utmanövrerade de båda enkelt.

Väl i kvartsfinal blir det dock tufft på riktigt. Nu väntar fransmannen Gilles Simon, som imponerat stort på mig personligen. Det är en spelare man aldrig riktigt vet var man har, men som i sina bästa stunder är en fantastisk tennisspelare. Rankad 13 i världen är han knappast någon dussinspelare, även fall han historiskt sett haft svårt att hävda sig i de riktigt tunga turneringarna. Åtminstone när det ska dra ihop sig till final.

Gilles Simon har skördat tunga offer

På sin resa fram till kvartsfinalen mot Roger Federer har Gilles Simon skördat en del tunga offer. Landsmannen Gael Monfils fick se sig besegrad i en tuff femsetare och nu senast fick Tomas Berdych stryk i tre raka. Det om något visar stor styrka.

Att Roger Federer gäller som stor favorit råder det ingen tvekan om och så ska naturligtvis också vara fallet, men vi tror att schweizaren kommer att få anstränga sig betydligt mer än vad han har behövt göra hittills. I åttondelsfinalen mot Bautista Agut lekte han i tre raka set, precis som vi förutspådde i vårt speltips inför den matchen. Riktigt så enkelt blir det inte den här gången och vi tror att Gilles Simon kommer tvinga fram ett än bättre spel från Roger Federer.

Att Gilles Simon skulle ta sig förbi Roger Federer in i en semifinal känns inte särskilt sannolikt, men vi tror att han kommer streta emot rejält. Att vi då kan spela Gilles Simon +6,5 game till hela 1,95 hos ComeOn känns helt klart värt det. Minst ett av seten, förmodligen något av de två första, kommer att bli långt och Gilles Simon känns inte som en spelare som kommer att ge sig.

Intressant är att spelarnas tidigare Grand Slam-möten, båda på gruset i Franska Öppna, slutat med knappa 3-2-segrar för Roger Federer. Det om något är en indikation på var den här matchen kan ta vägen.

Missa inte finalveckan av Wimbledon. Registrera dig hos ComeOn! Nu när Wimbledons finalvecka har dragit igång är det lämpligt att registrera sig hos ett spelbolag som satsar hårt på tennis. Klicka här och få en bonus på hela 3 000 kr hos tennisstarka ComeOn!

Speltips:

Speltips:  Gilles Simon +6,5 game
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  ComeOn (3 000 kr bonus)
Spelstopp:  14:00, onsdag 8/7
TV / Stream:    cmoretennis logocmoresport logocmorelive logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Gilles Simon  7,00 williamhill logo
0-3  1,85 betway logo
Roger Federer  1,14 redbet logo
Över 34 game  1,87 comeon logo
Under 34 game  1,87 comeon logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: