Speltips, Sirius – Degerfors 15/9: Sjukdomsbekymmer stör – skrällspelar

Spelbloggare Publicerat: 15 september 2015

Värm upp med lite Superettan inför CL-kvällen – Sirius tar emot Degerfors på Studenternas IP, varifrån vi tycker oss ha hittat värde i ett skrällspel.

Trean mot fyran och det handlar om just striden om den förstnämnda platsen, den som leder till kvalet mot Allsvenskan. Avståndet upp till direktplatserna blir svårt att hämta in, även om det inte är omöjligt – i alla fall för Sirius som står på 40 inspelade pinnar och Degerfors 36. En torsk vore således förödande för bortalaget, som ni säkert kan räkna ut själva.

Två formstarka parter är det som drabbar samman. Sirius har radat upp sex förlustfria matcher i följd, varav fyra vunnits och två således slutat oavgjort. Nu senast fick man dock bara oavgjort (1-1) borta mot Utsikten, som med det bröt en förlustsvit på fem matcher.

Inräknat Svenska Cupen-vinsten över Gute så har Degerfors tre vinster, ett kryss och en torsk på de fem senaste matcherna. Precis innan uppehållet vann man med imponerande 2-0 hemma mot serieledande Jönköping Södra. Tokstarkt.

Flera varit sjuka

På hemmaplan är Sirius svårspelade, och har 7-4-0 i resultatraden – men man har varit illa ute vid flera tillfällen. Degerfors är dessutom relativt starka på resande fot. Hur som helst, detta till trots trissas undertecknads intresse upp för skrällspelet – den raka tvåan betalar hela 5,75x just nu.

Men det är en faktor som talar emot Sirius extremt – att stora delar av truppen varit sjuka under uppehållet och att en del fortfarande inte är helt tillfriskna; bland annat kaptenen Niklas Busch Thor. På skadelistan hittas annars Iran Sirelius och Simon Berg.

– Jag och ”Tolle” (Thomas Lagerlöf) har varit sjuka i veckan och ett X antal spelare. Det är klart att det stör att vi inte kunnat träna så som vi har velat, säger tränaren Kim Bergstrand till UNT.se.

Och den här faktorn ska inte underskattas; att vissa spelare fortfarande inte är hundra och vissa kanske inte ens kan spela samt att träningsveckan inte blivit som man velat. Mot ett Degerfors som kommer från en trea mot J-Södra så känns det inte direkt optimalt…

Passar på att syna tvåan till mycket spelvärda 5,75 x pengarna. Hade köpt den för bra mycket mindre, så bara att slussa in polletterna.

Speltips:

Speltips: Degerfors vinner, rak tvåa
Odds: 5,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:15, tisdag 16/9
TV:  tvfyrasport logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo tv4sport logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Sirius 1,65 ladbrokes logo
Oavgjort 3,90 betway logo
Degerfors 5,75 betsson logo
Över 2,5 mål 1,75
Under 2,5 mål 2,10 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: