Speltips Sirius – Djurgården 9/4: Intressant test

Axel Sjödin Publicerat: 9 april 2023

Djurgården ställs inför en tuff bortamatch mot Sirius på Studenternas IP under påskdagen.

Sirius - Djurgården

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Trots en tuff försäsong så inledde Djurgården den allsvenska säsongen på ett bra sätt genom en stabil hemmaseger över Brommapojkarna i premiäromgången. Nu blir motståndet dock tuffare då de ställs mot Sirius borta – ett Sirius som stod för en bra insats borta mot Norrköping i säsongens första match.

Djurgården tillhör alltjämt en av guldfavoriterna, trots att saker och ting inte riktigt har gått deras väg under den senaste månaden. Uttåg ur både Conference League och svenska cupen efter lite tveksamma insatser har gjort att de långt ifrån känns som de självklara favoriter som de målades upp som för ett par månader sedan.

Men de har lyckats förstärka truppen på ett väldigt bra sätt inför säsongen och har allsvenskans kanske vassaste tränare vid sidlinjen. De håller hög klass över i stort sett hela planen, mittlåset är kanske det enda frågetecknet då de under det senaste året har sålt av sina bästa mittbackar. Men mittfältet är väldigt starkt och lyckas de bara få Oliver Berg och Victor Edvardsen att leverera likt Gustav Wikheim så kommer de att vara riktigt farliga.

Segern mot Brommapojkarna senast var på inget sätt spektakulär, men matchen spelades av snyggt och något annat än tre poäng var det aldrig riktigt tal om. Hampus Finndell förtjänar också ett extra omnämnande efter en väldigt fin insats.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sirius ställs mot tufft motstånd under inledningen

Uppsalaklubben har fått en tuff lottning under säsongsinledningen då de tuffa matcherna kommer att avlösa varandra under de första veckorna. En poäng borta mot Peking i premiären var i alla fall ett bra resultat och de kunde mycket väl ha fått med sig mer med tanke på de chanser de skapade. De ledde välförtjänt efter den första halvleken, men kunde inte hålla undan hela vägen.

Insatsen i sig var dock ett styrkebesked och de lär förmodligen vara rätt nöjda med poängen sett till motståndet. Ett poäng till hade varit väldigt fint då fjolårets ligatvåa kommer på besök i hemmapremiären, men gästerna är klara favoriter. Sirius har ofta haft det svårt mot just Djurgården och under den förra säsongen vann Djurgården båda mötena, där stockholmarnas hemmaseger var en total utklassning.

Sirius saknar dessutom Christian Kouakou som inte var med förra veckan heller, vilket är ett avbräck för hemmalaget. Men även utan honom så hade Sirius inga problem att skapa vassa målchanser och mot ett mittlås bestående av Marcus Danielsson och Jesper Löfgren så är det absolut ingen omöjlighet att de hittar nätet även här. För 1.70 hos Betinia spelar vi därmed på att båda lagen gör mål i söndagens möte.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1.70
Bolag: Betinia
Spelstopp: 17:30, söndag 9 april
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+