Speltips, Sirius – Mjällby 21/5: Får MAIF:s tränarbyte effekt?

Spelbloggare Publicerat: 20 maj 2015

Hemmastarka Sirius flåsar toppen i nacken och när ett Mjällby helt utan självförtroende kommer på besök till Studenternas IP ska skillnaderna helt enkelt synas på resultattavlan.

Från Allsvenskan, till Superettan – Mjällby var en av de stora favoriterna att åter ta klivet upp i det svenska finrummet, men inte alls hittat rätt och efter sex raka förluster har tränaren Anders Linderoth sparkats från sin post och nödlösningen stavas Hans Larsson, som anställts över säsongen.

Men räcker det till för att vända på skutan? Självklart ska och bör Mjällby lyfta en del platser i tabellen, i alla fall till säker mark. Dock är det få tendenser som tyder på att vändningen ska ta fart redan nu; man ser inte i närheten ut som något lag för den övre tabellhalvan och nu senast tappades 1-0 till 1-2 under de sista 15 minuterna mot ett mediokert Utsikten.

– Vi tappar vårt spel och det tar på självförtroendet. Jag förstår inte varför det händer, sa David Löfquist till Expressen efter matchen.

Trupperna har inte kommit ut ännu, men i Mjällby talar det mesta för att förstekeepern Mattias Asper inte är fullt återhämtad från sin skada, vilket innebär att Jesper Johansson med största sannolikhet tar plats mellan stolparna.

Klarat linan i 4/4 hemmamatcher

För Sirius har inte några nya rapporter om skador nått ut i media. Karl Larson och Andreas Eriksson var nära spel redan förra matchen och kan således vara redo nu. I så fall, stora styrkebesked.

Det är den andra änden av tabellen Sirius är och väntas vara med och slåss. Fjärdeplatsen innehas för tillfället och en vinst vore nödvändig för att inte tappa mark mot den absoluta toppen. Formen ser helt okej ut, på hemmaplan radas treorna upp medan det varit tuffare på resande fot.

På Studenternas IP har det blivit tre vinster och ett kryss, vilket det sistnämnda kom mot urstarka Östersund. Offensiven sprudlar; minst två mål har gjorts i samtliga hemmamatcher och nu för en och en halv vecka sedan krossades GAIS med makalösa 5-0, men ska nämnas att man spelade med en man mer i över halva matchen.

Mjällby kommer förmodligen höja sig desto längre säsongen lider – men redan här, på Studenternas plastmatta, mot ett hemmastarkt Sirius? Nej, effekten på tränarbytet får vänta.

Sirius över 1,5 mål spelas till 1,73x hos Bet365 – ett klart bättre alternativ än den raka ettan, vilken som bäst betalar 1,60x.

Speltips:

Speltips: Sirius över 1,5 mål
Odds: 1,73 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Torsdag 19:00, 21/5
TV / Stream:  (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Sirius 1,60 unibet logo
Oavgjort 3,90 mybet logo
Mjällby 6,00 nordicbet logo
Över 2,5 mål 1,91 williamhill logo
Under 2,5 mål 1,98 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: