Speltips, Skellefteå AIK – HV71 17/11: Höga förväntningar

Simon Pålsson Publicerat: 17 november 2016

Skellefteå AIK får besök av formstarka och ständigt målfarliga HV71. Det finns väldigt goda förutsättningar för en underhållande historia här. Hemmalaget hoppas troligen på revansch efter storförlusten senast.

Här kan det nog bli åka av. Det är känslan vi har när vi bänkar oss för matchen mellan Skellefteå AIK och HV71. Det här må vara två lätt oberäkneliga lag, men det är samtidigt två lag med en oerhörd högstanivå.

Allra främst är det den offensiva delen av spelet som varit lyckosam för lagen. HV71 är till exempel det lag i hela ligan som gjort flest mål så här långt. 57 gjorda mål på 16 matcher är ett facit som talar för sig själva och det är samtidigt siffror som indikerar att HV71 kanske har vaknat till liv efter ett par säsonger av viss dvala. Kanske är det läge att se HV71 som en outsider igen?

Det ska sägas att HV71 varit väldigt starka på hemmaplan under säsongen och att det är på bortaplan laget haft vissa problem. Å andra sidan har målfabrikationen varit stark och jämn hela tiden. Skellefteå borta är dock en svår match, men med tanke på att HV71 vann säsongens första möte mellan lagen med klara 7-1 antar vi att de också har ett visst psykologiskt övertag med sig till torsdagens möte.

Skellefteå AIK är väldigt svårplacerade

Efter en rent ut sagt risig säsongsinledningen har vi fått se ett Skellefteå som kommit igång igen, men ännu har den där vinstmaskinen från tidigare säsonger inte riktigt visat sig. Norrlänningarna har fortsatt väldigt svårt att vinna många matcher i följd, något som gjort att de fortfarande trampar runt i mittenregionen av tabellen.

Hemmaspelet har varit relativt starkt för Skellefteå, men det är som sagt ojämnheten som är det klara problemet. HV71 blir en svår nöt att knäcka och visst finns det ett visst värde i skrällen här? HV71 till runt 3,00 gånger pengarna eller HV71 dnb till 2,30.

Å andra sidan har HV71 det alltid tufft mot Skellefteå, speciellt på bortaplan. 7-1-vinsten senast är undantaget som bekräftar regeln. Därför riktar vi blickarna åt ett annat håll. Vi litar på att bortalaget fortsätter sin fina målform, men tror att även Skellefteå gör ett målmässigt avtryck här. Det öppnar för en målrik historia. Våra enheter placeras därmed på över 5 mål under matchens ordinarie 60 minuter (asian handicap) till 1,95 gånger pengarna hos nya, fräscha Bethard (1 000 kronor).

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål, ordinarie tid (asian handicap)
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 17/11
TV:   cmorehockey logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: