Speltips, Skellefteå AIK – HV71 24/1: Skrällpeng investeras

Simon Pålsson Publicerat: 23 januari 2017

Två av SHL:s klart mest formstarka lag – Skellefteå AIK och HV71 – drabbar samman i en het match den här tisdagen. Det öppnar för ett spel till hela 4,50 gånger pengarna.

Tre SHL-matcher står på schemat den här tisdagen. Vårt fokus hamnar oundvikligen på det heta mötet mellan Skellefteå AIK och HV71, två lag med väldigt fin form för tillfället.

Hemmalaget kommer till matchen med sex raka vinster. Laget har äntligen fått riktig fart under skridskorna igen och ser ut att blanda sig i toppstriden i SHL-tabellen till slut ändå. Det är imponerande.

Märk väl att laget tagit ett par riktigt tunga skalper på sistone, bland annat mot den norrländska rivalen Luleå Hockey och borta mot serieledande Frölunda HC. I sina två senaste matcher, 3-0 hemma mot Brynäs och 3-2 borta mot Frölunda, har Skellefteå visat glimtar av det spel vi saknade så mycket under hösten. Om laget fortsätter på den inslagna vägen kan de verkligen bli att räkna med i vårens slutspel.

En mycket jämn historia att vänta

HV71 har också med sig väldigt fin form till det här mötet. Laget har bara förlorat en av sina åtta senaste matcher och har tack vare det klättrat upp till tredjeplatsen i tabellen. Det lag som vinner den här matchen kommer för övrigt att inneha tredjeplatsen och vara ynka sex poäng bakom serieledarna Växjö Lakers och Frölunda.

Tänk också på att lagen haft en klar tendens att spela jämna och mycket intressanta matcher mot varandra. Tre av de fem senaste matcherna har slutat med förlängning. Bortsett från HV71:s galna 7-1-kross i oktober har matcherna nästan alltid slutat med uddamålsseger åt det ena laget.

Med det här i åtanke – samt det faktum att båda lagen kommer till matchen med väldigt bra form – tror vi på en jämn historia. Det kan gå precis åt vilket håll som helst, men det lär bli tight. X (oavgjort) spelas därför till 4,50 gånger pengarna hos NordicBet (unik bonus på 1 000 kronor + 400 kronor gratisspel). Det är ett litet skrällspel, men med fint spelvärde.

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  4,50 (Jämför alla odds)
Bolag:  NordicBet (Unik: 1 000 kr bonus + 400 kr gratisspel)
Spelstopp:  19:00, tisdag 24/1
TV:   cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: