Speltips, Skellefteå AIK – Malmö Redhawks 21/12: Sista matchen innan jul

Simon Pålsson Publicerat: 20 december 2016

Det återstår en SHL-match innan hela ligan tar ett par dagars julledighet. Den sista drabbningen innan jul avgörs mellan Skellefteå AIK och gästande Malmö Redhawks.

Julen nalkas, men än finns det en SHL-match kvar att klara av innan spelarna går på julledighet. Nästa omgång spelas på annandag jul.

Under onsdagen drabbar Skellefteå AIK och Malmö Redhawks samman för andra gången på ett par dagar. Senast vann norrlänningarna med klara 3-0 nere i Malmö, varpå skåningarna åker uppåt i landet med förhoppning om revansch.

Att få till en sådan känns dock svårt i det här läget. Skellefteå har nämligen vaknat till liv efter en risig säsongsinledning och börjar så smått se ut som sitt gamla jag igen. Inför den här matchen har laget fem vinster på sina sex senaste matcher, men vad som imponerar mest är lagets facit på hemmaplan. I skrivande stund har Skellefteå inte förlorat på närmare en och en halv månad på hemmais. Ingen kul läsning för Malmö.

Ett mer och mer uddlöst Malmö

Efter att ha imponerat stort under de inledande 10-15 omgångarna har Malmö kommit ner på jorden igen. Den snåla poängskörden under den senare delen av hösten har gjort att skåningarna har tappat mark i den otroligt jämna tabellen. Just nu har laget inte mer än sex poäng till godo på Luleå på plats nummer 10 i tabellen. Anmärkningsvärt.

Det stora problemet just nu – förutom den smått otroliga ojämnheten laget visar upp från match till match – är målskyttet. Inte sällan ser det ganska bra ut bakåt för skåningarna, men framåt är det uddlöst alldeles för ofta. I tre av de sex senaste matcherna har Malmö inte ens lyckats få in en enda puck. Då säger det sig själv att man inte vinner särskilt många matcher.

Med det här i åtanke känns ett underspel på sin plats inför den här drabbningen. Inget av lagen sprudlar i offensiven, samtidigt som den defensiva delen av spelet fungerar ganska bra i båda läger. Malmö har dessutom revansch att utkräva efter förlusten senast, vilket gör att de lär komma extra taggade till matchen. Därför spelar vi under 5 mål, ordinarie tid (asian handicap) till 1,74 gånger pengarna hos Unibet (1 000 kronor). Vi får då pengarna tillbaka vid exakt fem mål.

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål, asian handicap (ordinarie tid)
Odds:  1,74 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, onsdag 21/12
TV:   cmorehockey logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: