Speltips, Skellefteå – Frölunda 16/1: Kan CHL-segern bryta SHL-sviten?

Emil Jakobsson Publicerat: 15 januari 2015
Skellefteå - Frölunda 16/1 2015 speltips
Foto: Bildbyrån

Frölunda bröt sin negativa trend och vann mot Kärpät i CHL:s semifinal i tisdags och frågan är om de kan bygga vidare på det när de står iför säsongens tuffaste bortamatch mot Skellefteå under fredagen?

Skellefteå på bortaplan är för de flesta lagen säsongens tuffaste matcher. Skellefteå har nämligen tagit 44 av 53 poäng på hemmaplan den här säsongen, de har med andra ord bara förlorat tre av 18 hemmamatcher.

Skellefteå fick däremot bara 2-2 i deras CHL-semifinal hemma mot Luleå i tisdags men hade innan det fyra raka segrar i SHL, bland annat mot formstarka lag som Färjestad, Linköping och Luleå. De har även vunnit sju av deras åtta senaste hemmamatcher och alla utom en av de segrarna var under ordinarie matchtid.

”Känns inte som ett lag med harmoni”

Skellefteå har även vunnit två av säsongens tre tidigare matcher mot Frölunda men de förlorade senaste hemmamötet mot dem men det var den 1 november. Det har hänt en hel del i Frölunda sedan dess. Göteborgarna stormade fram under den perioden och knep även serieledningen men sedan under december och januari har de tappat och deras spel går inte riktigt att känna igen.

Frölunda kommer till matchen mot Skellefteå med nio förluster på deras 13 senaste matcher. Bland annat har de förlorat sex raka bortamatcher.

Vi tror på en tight och relativt målsnål match men oddset 1,8 för under 4,5 mål känns något i underkant. Vi ser det lika troligt att Skellefteå vinner under ordinarie matchtid som under 4,5 mål och för det spelet får vi 1,95 gånger våra pengar hos William Hill. Vi kliver med andra ord in på ettan.

Skellefteå är trots allt otroligt starka på hemmaplan och även om Frölunda vann mot Kärpät nu senast känns de verkligen inte som ett lag med harmoni just nu. Dessutom har de haft otroligt svårt på bortaplan där de som sagt inte har vunnit sedan den 25 november.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Skellefteå 1,95 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 4,0 ladbrokes logo 1 000 kr
Frölunda 3,9 betsafe logo 1 000 kr
Under 4,5 mål 1,8 ladbrokes logo 1 000 kr
Över 4,5 mål 2,06 unibet logo 1 200 kr

 

Speltips:

Speltips: Skellefteå
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Fredag 16/1 kl 19:00
TV:  cmoresport logocmorelivetre logotv4sport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Skrivet av: Thomas Mäkitalo