Speltips, Skellefteå – Frölunda 28/12: Vi mer än dubblar degen

Simon Pålsson Publicerat: 28 december 2015

Det förra mötet mellan lagen var den här säsongens kanske bästa match hittills. Blir det ytterligare en smällkaramell när Skellefteå tar sig an Frölunda?

Det är tätt mellan SHL-matcherna under mellandagarna och det tackar vi för. Det spelas en hel drös med intressanta matcher, men den allra mest intressanta spelas utan tvekan mellan seriens två överlägset bästa lag, Skellefteå AIK och Frölunda.

Båda lagen har imponerat enormt under egentligen hela säsongen. 65 och 64 inspelade poäng på 28 matcher är ett galet bra facit och i skrivande stund har serieledande Frölunda 13 poäng ner till trean Brynäs. Det är anmärkningsvärt.

Frölunda har dessutom imponerat efter juluppehållet, med två stabila bortasegrar. Först 0-3 i Malmö Arena och sedan 6-3-seger borta mot jumbon Karlskrona. Laget är väldigt bra på att göra jobbet i matcher där koncentrationen riskerar att inte alltid vara på topp. Det är en styrka i sig.

Skellefteå vill ha revansch

En av säsongens klart bästa matcher hittills spelades mellan de här båda lagen i Scandinavium i början av december. Frölunda vann en svängig match med totalt 6-3 efter att ha tryckt in sista pucken i öppen kasse.

Där och då stod det väldigt klart att det här är seriens klart bästa lag, åtminstone nu. Det krävs en rejäl uppryckning från övriga lag i serien om vi ska se en annan final än Skellefteå mot Frölunda senare i vår.

Hur som helst är även Skellefteå formstarka och laget är dessutom hyperstarka på hemmaplan. 19 insläppta mål på de fyra senaste matcherna mot just Frölunda är dock oroande siffror och det ligger till grund för vår teori i den här matchen – det här blir målrikt. Båda lagen är i grunden väldigt offensivt lagda och inte sällan får vi se massor av mål när de spelar.

Spelbolagen håller hemmalaget som favoriter i matchen, men i vår bok kan det gå hur som helst. Att vi då får 2,10 gånger pengarna på Frölunda över 2,5 mål i matchen (inklusive övertid) känns väldigt bra. Det hugger vi direkt.

Speltips:

Speltips:  Frölunda över 2,5 mål (inklusive övertid)
Odds:  2,10 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, måndag 28/12
TV:    cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Skellefteå AIK  2,20 betway logo
Oavgjort  4,40 betsson logo
Frölunda HC  2,95 betway logo
Över 4,5 mål  1,67 redbet logo
Under 4,5 mål  2,30 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: